otohaber_logo
Haberler
Volvo’dan İnanılmaz Güvenlik Sistemi
Volvo modellerinde kullanılması planlanan bu yeni AstaZero güvenlik parkuru sayesinde, önemli yaralanmaların hatta hayat kayıplarının önüne geçilmesi planlanıyor.
Volvo’dan İnanılmaz Güvenlik Sistemi

Güvenlik sistemleriyle dikkat çeken markaların başında gelen İsveçli üretici Volvo, yine önemli bir güvenlik sistemiyle geliyor. Öyle ki yeni Volvo modellerinde yer alacak bu sistem sayesinde, ölümler ve önemli yaralanmaların önüne geçilecek. Gerçek yol koşullarında robotlar ile test edilen bu sistem, önünüze çıkacak her hangi bir nesneyi anında fark edebiliyor. Yolda başınıza gelebilecek tüm trafik senaryolarının denendiği bu sistem hala geliştirme aşamasında olmasına rağmen, gelecekteki güvenlik sistemleri için bir kapı açması bekleniyor.

Sistem, nesneleri birer birer ayırt edebilme özelliğine de sahip. Örneğin; aniden yolunuza çıkan yaşlı bir kadın, geyik, motosiklet, bisiklet veya bir başka otomobil…Volvo'nun test parkuru yeni AstraZero sayesinde araç hem şehir hem de şehir dışı alanlarda test ediliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.