otohaber_logo
Haberler
İkinci el karnesi-Skoda SuperB
Adı gibi başarılı özellikler gösteren SuperB, uzatılmış Passat platformunun etkisiyle arka koltuklarında makam aracı havasını sonuna kadar yaşatırken Skoda’nın imajını da pekiştiren modellerin başında geliyor
İkinci el karnesi-Skoda SuperB

Birkaç yıl öncesine kadar ürettiği küçük sınıf otomobillerle tanınan Skoda, Volkswagen bünyesine girdikten sonra her segmentte kaliteli bir model sürmeye başladı. İsmini Skoda'nın tarihindeki efsanevi bir modelinden alan SuperB de markanın orta-üst segmentteki temsilcisi olarak karşımıza çıkıyor. 2001 yılında düzenlenen Frankfurt Otomobil Fuarı'nda ilk kez tanıtılan SuperB 2003 yılı başından itibaren ülkemizde de satılmaya başlandı. 2.0 lt 115 HP, 1.8 lt 150 HP ve 2.8 lt 193 HP'lik benzinli, 1.9 lt 105 HP, 130 HP ve 2.5 lt 163 HP'lik turbo dizel motorlarla üretilen Superb, ülkemize 2.0 lt 115 HP'lik motor dışındaki tüm seçeneklerle ithal edildi.


Otomobilin dış tasarımındaki Passat çağrışımları iç mekanda da sürüyor. Kaliteli malzemenin kullanıldığı kokpitte işçilikte üst düzeyde. Daha önce VW marka otomobil kullananlar iç mekanda yabancılık çekecekleri hiç bir buton ile karşılaşmıyorlar. SuperB'nin orta konsolunun en üstüne havalandırma ızgaraları yerleştirilmiş. Daha altta ise çevresi ahşap kaplanan bir bölüm bulunuyor. Klima ve müzik sistemi bu bölümün içerisine konumlandırılmış. Küllük ve çakmak ise en alttaki kapaklı gözün ardında bulunuyor. Otomobilin deri kaplı direksiyon simidi ele çok iyi oturuyor. Ayrıca müzik sisteminin direksiyon simidi üzerindeki butonlar yardımı ile kontrol edilebiliyor olması sürüş güvenliğini arttırıyor. SuperB'nin dingil mesafesinin uzun oluşu iç mekanda özellikle arkada fazlası ile hissediliyor. Arkada diz mesafesi o kadar geniş ki oturan orta boylu bir kişi rahatlıkla bacak bacak üstüne atabiliyor. Ayrıca ön yolcu koltuğunun sırtlık kısmının açılması ile arkada oturan kişinin bacaklarını uzatma imkanı da bulunuyor. SuperB ince detayların düşünüldüğü bir otomobil. Arka sol kapıdaki kapaklı gözün ardına yerleştirilen şemsiye gözü bunun en büyük göstergesi. Özel bir kumaştan üretilen şemsiye ıslak olarak bu bölüme konsa dahi koku yapmıyor mikrop üretmiyor. Otomobilin 462 litrelik bagajı boyutlarına göre biraz ufak. Ayrıca arka koltuklar yatırılamadığından bagaj hacmini genişletmek mümkün olmuyor.

Model Bilgileri

2001 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı.
2002 Türkiye'de satışına başlandı.
2006 Makyajlandı. 2.5 TDI yerine 2.0 TDI eklendi.
2008 İkinci nesil SuperB tanıtıldı.

Artılar ve eksileri

+ Geniş iç mekan
+ İyi işçilik kalitesi
+ Güvenli sürüş özellikleri
+ İyi süspansiyon konforu
+ Zengin donanım
+ Düşük fiyat
+ Yüksek paslanmazlık garantisi
+ Geniş bagaj hacmi
+ Konforlu koltuklar
- Yüksek değer kaybı
- Eski tip motorlar
- Az bilinirlik

Zayıf Noktalar

• Motor yağının azalması
• Far sistemi arızası
• Direksiyon sisteminde aşınma

Tavsiye Edilen Motor Seçenekleri

1.8 lt, benzinli, 150 HP
Turbo beslemesi kontrol edilmeli. Ortalama yakıt tüketimi 9.5 lt/100 km.
1.9 lt, dizel, 130 HP
Düşük yakıt tüketimi ile iddialı. Ortalama yakıt tüketimi 5.8 lt/100 km.

Türkiye satış adetleri

Yıl Adet
2004 305
2005 242
2006 327
2007 327
2008 214
2009* 428
* Mayıs ayına kadar

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.