otohaber_logo
Haberler
İkinci el karnesi: Mitsubishi Carisma
Japon otomobil üreticisi Mitsubishi’nin Volvo işbirliğiyle tasarlayıp üretmiş olduğu Carisma modeli, ikinci el otomobil piyasasında fazla rağbet görmüyor. Bu nedenle rakiplerine oranla daha uygun fiyatlarla satılıyor.
İkinci el karnesi: Mitsubishi Carisma



Teknoloji ve yenilikleriyle adından söz ettiren Mitsubishi, GDI (Doğrudan Benzin Püskürtmeli) motorlarını ilk üreten ve Carisma ile piyasaya sunan markadır. Mitsubishi Carisma, bantlardan indiği ve caddelerde dolaşmaya başladığı ilk günden itibaren gerek performans gerekse yakıt tüketimi değerleriyle dikkat çekmeyi başarmıştır.
Dinamik dış tasarımıyla birlikte iç mekanın genişliği ve ferahlığı Carisma'ya artı puanlar kazandırırken, dayanıklı yapısı ve yeni teknoloji motorlarıyla da, Avrupalı otomobil kullanıcılarının beklentilerin cevap vermeyi amaçlıyordu. Düşük yakıt tüketimi parolasıyla ilk olarak 1997 yılında üretilen GDI teknolojili motorlar, normal koşullarda ve standart motorlara oranla daha düşük yakıt tüketim değerleri sunma hedefindedir. Fakat bu durum standartları aşan ve güç gerektiren koşullar için geçerliliğini yitiriyor. Carisma bu tip durumlarda tutumlu kimliğinden uzaklaşıyor.
Carisma'nın zayıf yönleri özellikle fren tertibatı ve güvenlik donanımında ortaya çıkıyor. Çok fazla talep görmediği için ikinci el fiyatı oldukça düşük seviyelerde seyrediyor.
MODEL TARİHÇESİ

1995 Volvo işbirliğiyle Carisma tanıtıldı
1997 Doğrudan püskürtmeli benzinli GDI ve turbo dizel DI-D motorlar tanıtıldı.
1999 Makyajlandı. Ön tasarım yenilendi.
2002 Makyajlandı, yeni donanımlar eklendi
2004 Üretimi durduruldu.

ARTILAR VE EKSİLER

+ Yüksek güvenilirlik
+ Sorunsuz sürüş özelliği
+ Yeterli iç mekan genişliği
+ Düşük yıllık bakım masrafı
+ Tasarruflu benzinli motorlar
- Etkisini kaybeden fren sistemi
- Düşük malzeme kalitesi
- Eksik güvenlik donanımı (yan hava yastığı, ESP)
- Bozuk zeminde ön düzen sesi

TİPİK SORUNLAR

• Ön aks taşıma kolu arızası
• Frenlerde erken aşınma
• Far sistemi arızası

TAVSİYE EDİLEN MOTOR SEÇENEKLERİ

1.6 lt, benzinli, 4 silindirli, 100 HP. Yakıt tüketimi 100 km'de ortalama 9 litre.
1.9 lt, dizel, 102/115 HP, Yakıt tüketimi 100 km'de ortalama 6 litre.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.