otohaber_logo
Haberler
İkinci el karnesi: Audi A3
Premium kompakt sınıfın en çok satan modeli olan Audi A3, sadece öğrenciler ve kadınların değil pek çok yaştan kullanıcının ilk satın alınması gereken otomobiller listesinde bulunuyor.
İkinci el karnesi: Audi A3


VW Golf'un asil kardeş markası, kompakt sınıfta zarafet ve kalitede konusunda kriterleri kendi belirliyor. Bu kriterler, hem ilk nesil için hem de 2003 yılında üretilen takipçileri için de geçerli. İlk üretilen modellerde süspansiyon sisteminin sertliği kullanıcılar tarafından memnuniyetsizlikle karşılanıyordu. Ancak Audi bu şikayetlere 2004 yılında reaksiyon verdi ve standart donanımda daha yumuşak süspansiyonlar kullandı. Otomobilin sertliği iyi ayarlanmış süspansiyon sistemi (yine de konforlu süspansiyon isteyenleri pek memnun etmeyecek), ESP güvenlik sisteminin de katkısıyla üstün bir yol tutuş ortaya koyuyor. ESP kapatıldığında önden kayma eğilimine giren araç elektrohidrolik direksiyon sisteminin net ve direkt tepkisiyle izine döndürülüyor. A3'ün vites geçişleri sportif ruhu perçinliyor. Kemikli geçişler şehir içinde kullanıcısını bir süre sonra yoruyor olsa da sürüş zevkini gölgede bırakmıyor. 2003 yılında düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı'nda A3'ün üç kapılı ikinci nesli tanıtılmıştı.

Beş kapılı "Sportback" ile tanışmamızsa 2004 yılı Paris Otomobil Fuarı'nda gerçekleşti. 3 kapılı modelinde ön tarafta oturan yolculara yeterli diz mesafesi sağlanmış. Arkada oturan yolculara yeterli diz ve baş mesafesi, geniş bagaj hacmi Sportback modelinde daha fazla sağlandı. Sportback ismi verilen bu modelde, sportif görünüş kadar sedan araçlarda alıştığımız rahatlık ve genişlik de mevcut. "Arka kısmı sportif olan" anlamına gelen "Sportback" aslında otomobilin hatchback tipinde olduğunu belirten bir kelime oyunu.

Alman üreticinin kompakt sınıftaki temsilcisi A3, zengin donanımı, quattro sistemi ve DSG şanzımanıyla sınıfının öne çıkan modelleri arasında bulunuyor. Satışa sunulduğu 1997 yılından bu yana hakkında pek fazla şikayet olmayan A3 uzun yıllar sorun çıkarmadan kullanabilecek bir otomobil.
ARTILAR VE EKSİLER:

+ Güvenli sürüş
+ Atak motorlar
+ Güvenli frenler
+ Değişken bagaj
+ Güçlü ve ekonomik turbo dizeller
+ İyi çekiş (Quattro modelinde)
+ Geniş güvenlik donanım seçeneği
+ Çok kaliteli işçilik
- Arkada yetersiz diz mesafesi
- Yüksek süratte aracın ön tarafı geziyor
- Sert süspansiyon
- Demode dizel motor (İlk nesil)
- Pahalı işçilik
- Maliyetli bakım giderleri
- Sorulan döşeme (İlk nesil)

TİPİK SORUNLAR:

* Elektrik aksamı
* Frenler kilitlenmesi
* Kalitesiz iç mekan donanımı (2000 üretim yılına kadar)

TAVSİYE EDİLEN MOTOR SEÇENEKLERİ:

1.6 lt, benzinli, 102 HP

Çekiş gücü yetersiz olan bu model, ikinci elde bol miktarda bulunuyor ve otomatik şanzımanlıları kolaylıkla el değiştirebiliyor. Ortalama yakıt tüketimi 9.0 lt/100 km.

2.0 lt, TDI, 140 HP

Bir boğa kadar güçlü olmasına karşın, demode bir dizel motor. Ortalama yakıt tüketimi 7.5 lt/100 km.

MODEL TARİHÇESİ:


1996 Sadece üç kapılı olarak tanıtıldı.
1998 Standart donanım arttırıldı.
1999 5 kapılı A3 tanıtıldı. Motor gamına 1.9 TDI 90 HP eklendi.
2000 Makyajla birlikte, yürüyen aksamda değişiklikler yapıldı.
2001 1.9 TDI 100 HP ve 130 HP'lik motor seçenekleri tanıtıldı. Aynı yıl S3'te kullanılan motorun gücü 225 HP'ye çıkartıldı.
2003 Tepeden tırnağa yenilendi ve ikinci nesil A3 üç kapılı versiyonuyla satışa sunuldu. Modelin Türkiye'de satışa çıkmasıysa 2004 yılını buldu.
2004 Ambiente ve Attraction donanım versiyonları için daha konforlu yürüyen aksam eklendi.
2005 A3 Sportback tanıtıldı.
2006 265 HP güce sahip yeni S3 üretildi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.