otohaber_logo
Haberler
İkinci el karnesi: Subaru Legacy
Bugün 30’uncu yaşını beşinci nesliyle kutlayan Legacy, ralli şampiyonluğunu Impreza’ya devrettikten sonra caddelerin sorunsuz otomobili unvanını sürdürüyor. Boxer motor ve 4WD’den vazgeçmeyen Legacy, farklı müşteri kitlesine hitap ediyor ve onu özellikle
İkinci el karnesi: Subaru Legacy

Dört tekerlekten çekişli modelleriyle Japon markaları arasında farklı bir yere sahip olan Subaru'nun orta sınıftaki temsilcisi Legacy, ilk defa 1989 yılında satışa sunuldu. 1993 yılında yenilenen Legacy, bugünkü halini 1998'deki yenilenmenin ardından 2003 yılının sonbaharında aldı. Subaru, üçüncü nesil Legacy'de bir önceki modele göre birçok değişiklik yapmış. Otomobilin uzunluğu (4605 mm) ve genişliği (1695 mm) aynı kalmasına karşılık yüksekliği 10 mm artırılmış. Otomobilin silueti aslında eskisinden pek farklı değil. Arka tasarımdaysa bagaj kapağının arka yüzeyinin üst kısmını tamamen kaplayan stop lambası grubu dikkat çekiyor. Orta sınıfta farklı bir otomobil tercih etmek isteyen kullanıcılara hitap eden ve uzun yıllara dayanan sürüş kalitesini ve dinamizmini yansıtan Legacy, maalesef ülkemizde de yüksek satış adetlerine ulaşamadı. İkinci elde adeta tanıyanların tercih ettiği bir otomobil olan Legacy, dayanıklı yapısıyla dikkat çetiyor. Oldukça ferah ve bir iç mekana sahip Legacy'nin koltuklarının dolgu sertliği iyi ayarlanmış. Legacy'nin 450 litrelik bagaj hacmi bazı rakiplerinden geride kalsa da yeterli büyüklükte. İkinci elde Legacy almak isteyenler özellikle 2003'den sonrakileri tercih edebilirler, çünkü tasarımı, malzeme kalitesi ve sürüş özelikleri daha başarılı.

Artılar


* Yüksek çekiş gücü
* Geniş iç mekan
* Zengin donanım
* Pratik kullanım
* Konforlu koltuklar
* Dayanıklı malzemeler

Eksiler

* Düşük güvenlik donanımı
* Sert süspansiyonlar
* Hantal ve çok yakıt tüketen motorlar

Tipik sorunlar

* Frenlerin erken aşınması
* El freni arızası
* Elektrik arızası

Tavsiye edilen motor seçenekleri

2.0 lt, benzinli, 150 HP
Baz motor seçeneğinin ortalama yakıt tüketimi 11.8 lt/100 km

2.5 lt, benzinli, 173 HP
Daha güçlü bir benzinli arayanlara. Ortalama yakıt tüketimi 11.9 lt/100 km

2.0 lt, dizel, 150 HP
Subaru'ya özgü turbo boxer dizel motorun ortalama yakıt tüketimi 7.0 lt/100 km

Model tarihçesi

1998 Station versiyonu yenilendi.
1999 Sedan modeli yenilendi.
2001 Motorlar güçlendirildi
2003 Yeni Legacy piyasaya sürüldü.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.