otohaber_logo
Haberler
İkinci el karnesi: Ford Mondeo
Orta sınıfta Sierra’nın yerini alan Mondeo ilk kez 1993 yılında “Dünya Otomobili” olarak lanse edildi. Ford Mondeo, zaman içerisinde orta sınıfta geri planda kalsa da gizli bir müşteri profili var ve ikinci elin popüler modellerinden.
İkinci el karnesi: Ford Mondeo



Ford Mondeo ilk kez 1993 yılında ünlü Sierra modelinin yerini aldı. İlk tanıtıldığı dönemde zengin donanımı ve donanımına oranla cazip fiyatı sayesinde büyük ilgi gören Mondeo, 1994 yılında Avrupa'da da "Yılın Otomobili" seçilmişti. Mondeo'da kullanılan motorlar, sağlamlıkları ve uzun ömürlü oluşlarıyla her zaman tüketicinin dikkatini çekmeyi başardı. Özellikle 2000 yılından sonra üretilen ikinci jenerasyon Mondeo modellerinde tüketici memnuniyeti yüksek seviyelerdeydi. Bunu 2000 yılından önce üretilen Mondeolar için söylemek zor. 1996'ya kadar üretilen ilk Mondeolar'da işcilik kalitesi düşük seviyelerde kaldı. Mondeo'nun ikinci el fiyatları rakiplerine oranla daha düşük seviyede kalabiliyor. Mondeo, rakiplerinin tüm iyi özelliklerini bünyesinde toplayan, kullanımı zevkli bir otomobil. Bunun yanında sunduğu geniş iç mekan, kullanılabilirliği ve konforuyla yolcularını da memnun eden bir otomobil. Focus modelinden uyarlanan arka süspansiyon sistemi ile çok iyi bir yol tutuşa sahip. Çok zorlandığında hafi fçe arkasını bırakan Mondeo, hıza duyarlı hassas direksiyonuyla kolayca izine dönüyor. Koltukların sertlik seçimi ideal. Koltukların yan yükseltileri en sert virajda bile etkili. Mondeo'nun küçük tasarlanan yan aynaları sebebiyle az da olsa bir görüş problemi yaşanıyor. Vites yolları kısa ve geçişler rahat. İlk nesillerde özellikle yakıt enjeksiyon sistemine sahip motorlar yıpranmaya karşı kontrol edilmeli. Bu tür motorlarda 2 yıl boyunca antifriz değiştirilmediğinde silindirlerde korozyon olduğu rapor ediliyor. Ön süspansiyon ve darbe almış tamponlar da çürümeye karşı kontrol edilmeli. İkinci nesil Mondeolar da ise soğuk havalarda dizel motorların zor çalıştığı konusunda şikayetler bulunuyor. Bu şikayetler geneli kapsamasa da ikinci el otomobil alırken dikkat edilmesi gereken bir nokta. Kullanılmış otomobil piyasasında ilk nesil Mondeo'ya artık daha az rastlıyoruz. Ancak ikinci nesil Mondeo, başarılı yol tutuşu, istenen fiyatlara karşı sunulan donanımları ve geniş iç mekanıyla hala kendinden söz ettiriyor.


ARTILAR

Geniş iç mekan
Geniş bagaj hacmi
Konforlu koltuklar
Yüksek süspansiyon konforu
Güvenli kullanım özellikleri
Kapsamlı güvenlik donanım

EKSİLER

Zor vites geçişleri (İlk nesil)
Çekişte sorun (2.0 lt'lik motor)
İlk nesil dizel motor
Kötü ayarlanabilen ısıtma
Küçük yan aynalar

TİPİK SORUNLAR

* Hızla aşınan fren balataları
* Ön diskte çatlaklar oluşuyor
* Elektrik arızaları

TAVSİYE EDİLEN MOTOR SEÇENEKLERİ

1.8 lt, benzinli, 110/115 HP
Motor yeterli sayılabilecek bir güç sunarken sorunsuz sayılabilir. Ortalama yakıt tüketimi 8.5 lt/100 km.

2.0 lt, benzinli, 145 HP
Mondeo'nun en fazla tercih edilen seçeneklerinden biri. Ortalama yakıt tüketimi 10.5 lt/100 km.

2.0 lt, turbo dizel, 130/140 HP
TDCI motor, gücü ve torkuyla öne çıkıyor. Ortalama yakıt tüketimi 7.5 lt/100 km.

MODEL TARİHÇESİ

1993 Sierra'nın yerini aldı.
1996 Makyajlandı. Yürüyen aksamı ve güvenlik donanımları revize edildi.
2000 Benzinli ve dizel motorlar yenilendi.
2001 İkinci nesil Mondeo'nun üretimi başladı.
2002 Mondeo'nun sportif modeli ST 220 tanıtıldı.
2003 Makyajlandı.
2004 3.0 lt V6 tanıtıldı.
2007 Üçüncü nesil Mondeo tanıtıldı.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.