otohaber_logo
Haberler
İkinci el karnesi: Nissan X-Trail
Tüketici memnuniyeti araştırmalarında üst seviyelerde yer alan Nissan X-Trail, ilk aşamada sadece benzinli motoruyla ithal edilmesine rağmen zengin donanım ve kolay kullanımıyla Türkiye’de çok bilinmese de gözden kaçırılmaması gereken bir seçenek.
İkinci el karnesi: Nissan X-Trail

Nissan'ın ilk olarak 2000 yılında düzenlenen Paris Otomobil Fuarı'nda sergilediği X-Trail, 2002'nin Nisan ayından itibaren Türkiye'ye ithal edilmeye başlandı. X-Trail, heybetli yapısı, kaliteli materyallerle tasarlanmış iç mekanı ve sıradışı çizgileriyle bulunduğu segmente farklı bir soluk getiriyor. 2007'nin ortalarında X-Trail'in ikinci jenerasyonu tüketicilerin beğenisine sunuldu. Selefiyle karşılaştırıldığında tasarımda fazla bir fark olmadığı görülüyor. Ancak bu tamamen bir yanlış. Yeni X-Trail ilk jenerasyondan tamamen farklı. Görüntü açısından gerçek bir arazi aracına pek benzemiyor. Türkiye'ye ithal edilen ilk modellerde 2.0 lt'lik benzinli motor yer alıyordu. Sürekli 4 tekerlekten çekiş sisteminin standart olduğu bu modelde zengin donanım rakiplerinin önünde yer almasını sağlamıştı. Yapılan testlerde iyice olgunlaştığı ve nadiren arıza yaptığı görülüyor. Bu olumlu özellikler onun yıllık değer kaybını azalttığı gibi ikinci elde de talep görmesine neden oluyor. X-Trail, hem asfalt zeminde hem de bozuk zeminlerde iyi performans sergiliyor.

MODEL TARİHÇESİ

2001: X-Trail Avrupa'da yollara çıktı.
2002: X-Trail'in sadece 2.0 lt benzinli ve 4x4 versiyonu ithal edilmeye başlandı.
2003: Hafif makyajlandı.
2007: İkinci jenerasyon tanıtıldı.

ARTILAR VE EKSİLER

+ Geniş iç mekan
+ Güvenlik donanımı
+ İyi kalite hissi
+ Güvenli sürüş özellikleri
+ Tasarruflu motorlar
+ Karoser yapısı
+ Zengin donanım
- Kısıtlı yönetilebilirlik
- Kısıtlı arazi karakteri
- Zor okunan gösterge grubu
- Viraj karakteristiği
- Kötü süspansiyon sistemi

TİPİK SORUNLAR

• Fren sisteminde aşınma
• Denge çubuğu contası aşınması
• Elektrik arızası

Tavsiye Edilen Motor Seçenekleri

2.0 lt, 4 silindirli benzinli, 140 HP.
Ortalama yakıt tüketimi 9.3 lt/100 km.
2.0 lt, 4 silindirli dizel, 150 HP.
Ortalama yakıt tüketimi 8.2 lt/100 km.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.