otohaber_logo
Haberler
İkinci el karnesi: Nissan Almera
Kompakt sınıfta Nissan’ı temsil eden Almera, bu sınıfın en iyi özelliklerini sunamasa da, zengin donanımı, düşük bakım maliyetleri ve güvenirliğiyle ikinci elin az tanınan ancak incelenmesi gereken seçeneklerinden.
İkinci el karnesi: Nissan Almera



Nissan'ın kompakt sınıftaki temsilcisi Sunny'nin yerini alan Almera, ikinci jenerasyonunda kambur şeklindeki tavan tasarımıyla diğer modellerden ayrılıyordu. Bunun dışında muhafazakar olarak tanımlanan Almera'nın 2006 yılında üretimine son verildi. Türkiye'ye sedan ve hatchback karoserli olarak ithal edilen Almera'nın sadece ikinci jenerasyonu benzinli motorlar ile getirilmişti. Günümüzde Tiida adındaki farklı bir model Almera'nın yerine çeşitli pazarlarda satılıyor. Ancak Türkiye'ye bu modelin ithalatı düşünülmüyor. Satış rakamlarının her geçen gün düşmüş olması onun sınıfındaki rakiplerine göre kalitesiz ve tutarsız olduğu anlamına gelmiyor. Tam tersi birçok rakibine göre çok daha iyi olduğu bir gerçek. Üretiminin durdurulması Almera'nın ikinci eldeki fiyatını olumsuz etkiliyor şüphesiz.

İyi teknolojisi, geniş iç mekanı, sıkı koltukları, ergonomik kokpiti ve atik sürüş karakteri Almera'nın üstün yanları. Zayıf yanlarını görmek için Almera'nın sınırlarını zorlamanız gerekiyor. Zorladığınızda kolaylıkla yoldan çıkabiliyor. Özellikle ani ağırlık merkezi değişimlerinde. Ayrıca 1995-2000 yılları arasında üretilen Almera'larda çabuk aşınan fren tertibatını da hesaba katmak gerekiyor. Almera'da kullanılan motorlar biraz geç reaksiyon veriyor ve çok yakıt tüketiyor. Buna rağmen birkaç otomobil kulübünün ve dergilerinin test istatistiklerinde Almera'nın sedanı ve minivanı Tino iyi dereceler elde edebiliyor.


Model Bilgileri

1995 Almera, Sunny'nin yerini aldı.
1996 GTI versiyonu tanıtıldı. Dizel motor seçeneği eklendi.
1998 Makyajlandı. Yan havayastıkları standart donanıma eklendi.
2000 İkinci nesil Almera ile Türkiye'ye ithal edilmeye başlandı. Kompakt MPV Tino tanıtıldı.
2003 Makyajlandı. 1.5 lt'lik motor 98 HP'ye yükseltilirken, Almera Sedan'da 1.6 lt'lik motora yer verildi.
2006 Üretimine son verildi.

Değerlendirme

+ Şık iç mekan
+ Kolayca biniş ve iniş olanağı
+ Kolay yönetilebilirlik
+ Yüksek güvenilirlik
+ İyi pasif güvenlik
+ Zengin donanım
- Gürültülü motorlar
- Düşük hassasiyetli butonlar
- Zayıf fren sistemi
- Yetersiz süspansiyon konforu
- Ani ağırlık değişim karakteristiği

Zayıf Noktalar

• Ön aksta erken aşınma
• Far sistemi arızası
• Elektrik arızası

Tavsiye Edilebilir Motor Seçenekleri

1.5 lt, benzinli, 90 HP
Rakiplerine göre güçsüz kalsa da ekonomik ve dayanıklı. Ortalama yakıt tüketimi 6.6 lt/100 km.
1.6 lt, benzinli, 109 HP
Sadece sedanda kullanılan motor otomatik şanzımana da sahipti. Ortalama yakıt tüketimi 7.2 lt/100 km.
1.8 lt, benzinli, 114 HP
Türkiye'deki en güçlü versiyon ancak vergi dezavantajı olduğunda 1.5 lt'ye yakın fiyatlara satılıyor. Ortalama yakı tüketimi 7.5 lt/100 km.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.