otohaber_logo
Haberler
İkinci el karnesi: Honda Jazz
Honda’nın şehirlisi Jazz, ikinci eldeki yüksek değeriyle kullanıcılarını üzmüyor ve Jazz keyfini bütün yaşatmaya devam ediyor.
İkinci el karnesi: Honda Jazz


Japon üretici Honda, Jazz'ın iç mekanını tasarlarken oldukça detaylı bir çalışma yapmış. Bu detayların sonucunda Jazz, keyifli kullanım ve kullanışlılığı bir arada sunan modellerden biri konumuna geldi. Ön ve arka koltuklarda yeterli diz mesafesi sunan otomobilin yüksek yapısı iç mekanı daha ferah hale getirmiş. Ayrıca arka zemin Civic'te nolduğu gibi düz. Tüm koltukların ileri geri hareket ettirilebiliyor olması otomobilin iç mekanını değişken kılıyor. 380 litrelik bagaj hacmiyse yeterli düzeyde. Arka koltukların yatırılması ile bu hacmi artırmak mümkün.

Honda'nın küçük sınıftaki temsilcisi şık tasarımı ve sunduğu performans ile özellikle genç tüketicilere hitap ediyor. Özellikle şirin dış tasarımı, CVT şanzımanın şehiriçindeki rahatlığıyla birleşince, Jazz, kadın kullanıcıların da tercih listesinde üst sıralarda kendine yer buldu. İkinci el piyasasındaki yüksek fiyatı sayesinde kullanıcılarını üzmeyen modellerden biri olan Jazz, düşük yakıt tüketimiyle de ekonomik bir kullanım sunuyor. Boyutlarına göre sunduğu iç mekan ise hayli geniş. Yeterli yol tutuş performansı gösteren otomobilin yüksek hızlarda bile yumuşak kalan direksiyon sistemi güvensizlik yaratıyor. Çok zorlandığında önden kayan Jazz daha sonra arkasını kontrollü olarak bırakıyor. En fazla tavsiye edilen modern 1.4 lt'lik benzinli motor. CVT şanzımanda zaman zaman problemler yaşanabiliyor. İkinci el piyasasında iyi bir ismi var.

ARTI VE EKSİLERİ

+ Sınıfının en geniş iç mekanına sahip
+ Değişken iç mekan
+ Başarılı manuel şanzıman
+ Yeterli sürüş konforu
+ Yanal destekleri yeterli koltuklar
- Yumuşak direksiyon
- Zayıf Frenler
- Yetersiz güvenlik donanımı

TİPİK SORUNLARI

* Elektrik sorunu
* CVT şanzımanda problem
* Fren sesi

TAVSİYE EDİLEN MOTOR SEÇENEKLERİ


1.2 lt benzinli, 78 HP: Ekonomik, Dört silindirli motorun yakıt tüketimi 7.0 lt/100 km.
1.4 lt benzinli, 83 HP: Atak, modern dört silindirli motor 7.5 lt/100 km yakıt tüketiyor.

MODEL TARİHÇESİ

1984: İlk model nesli üretilmeye başlandı.
2000: İkinci nesil 1.4 lt benzinli ve 5 kapılı karoserle üretildi.
2004: 1.2 lt benzinli motor CVT şanzımanla kombine edildi.
2005: Hafif makyaj yapıldı. 1.4 lt'lik versiyona ESP eklendi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.