otohaber_logo
Haberler
İkinci el karnesi: Fiat Punto/Grande Punto
Fiat’ın eski temsilcisi Punto ve bayrağı ondan devralan Grande Punto markanın önemli oyuncuları. Grande Punto’nun piyasaya çıkmasıyla yakalanan muhteşem ivme hızını kaybetmiş gözükse de Grande Punto ikinci elde başarısını koruyor.
İkinci el karnesi: Fiat Punto/Grande Punto



İtalyanların fonksiyonellik, şehiriçi kullanım ve tasarım alışkanlıklarını yansıttıkları modellerden biri olan Punto, 2005 yılında bayrağı devrettiği kardeşi Grande Punto ile adını hafızalara kazıdı. Punto model olarak halefine oranla çok daha sade ve daha az teknolojiye sahipti. Zaman içerisinde gelişen teknoloji ve tasarım çalışmaları sonucu tasarlanan Grande Punto selefine oranla çok daha dikkat çekici bir tasarımın yanı sıra, yüksek güvenlik ve konfor donanımlarına da sahipti. Özellikle Grande Punto'nun satışa sürüldüğü yıl ülkemizde Punto adının da zirve yaptığı yıl oldu. 2006 yılında Türkiye'de satılan 10096 adet Grande Punto, modelin ikinci el otomobil piyasasında da bol bulunan ve ona oranla yüksek talep gören bir Fiat haline gelmesini sağladı. Özellikle 60HP ve 80 HP'lik benzinli motor seçenekleri ve 1.3 lt'lik dizel motor seçeneği ikinci el piyasasında da tüketicilerin beklentilerine cevap verir durumda. Aynı hacimli motorlardan farklı güçler üreten Grande Punto bu sayede farklı taleplere de imkanları ölçüsünde cevap veriyor. Punto'ların özellikle ikinci elde tercih edilenleri 2003 yılı makyajından nasibini alanlar oluyor. Grande Punto ise yeni bir model olduğu için güncelliğini koruyor. Fiat modelleri üzerinde yapılan araştırmalarda özellikle 2003 yılı ve sonrası modellerin daha dayanıklı ve daha az arıza yapan modeller olduğu görüldü. 30.000 km'ye kadar yapılan sürüşlerde yüzde 4.5 oranında arıza seviyesi kullanıcısını üzmediğini gösteriyor. Bu oran 100.000 km'de yüzde 11'e çıksa da dayanıklılığını ispat ediyor.

ARTI VE EKSİLERİ

+ Değişken iç hacim
+Başarılı görünüş açısı
+ Frenleme
+ İç hacimde düşük gürültü seviyesi
+ Sürüş güvenliği
+ Geniş iç hacim
+ Düşük rüzgar direnci
+ Düşük fiyat
+ Düşük yakıt tüketimi

- Vites geçişlerinde sorun
- Süspansiyonun sınırlı ses emme kapasitesi (2003'e kadar)
- Zayıf ısıtma ve soğutma
- Uzun vites geçişleri

TİPİK SORUNLARI


• Motorda sızdırmazlık sorunu
• Aydınlatma sistemi
• Elektrik arızası

MODEL TARİHÇESİ


1999: Modelin piyasaya sürülmesi
2001: Temmuz'dan itibaren tüm benzinli motorlar Euro 4 standardına uygun hale getirildi
2003: Modifiye edilmiş yürüyen aksam
2005: Grande Punto'nun piyasaya sürülmesi

TAVSİYE EDİLEN MOTOR SEÇENEKLERİ

80 HP ile 1.2 lt benzinli motor: Ekonomik ve keyifli kullanım.Yakıt tüketimi ortalama 6.6 lt/100 km.

75 HP ile 1.3 Multijet dizel motor, Şehiriçi için ideal güç ve düşük yakıt tüketimi ortalama 4.5 lt/100 km

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.