otohaber_logo
Haberler
İkinci ele bahar geldi
Yaz aylarının yaklaşmasıyla ikinci el piyasasında kıpırdanma başladı. Yaz tatili öncesinde otomobil almak isteyen ya da aracını değiştirmek isteyenler piyasayı hareketlendirdi.
İkinci ele bahar geldi



Şehirleşme sürecini yeni yeni tamamlayan Türk toplumunun önemli bölümü, halen geleneksel köklerini koruyor. Neredeyse her yaz ayında aile fertleri şehirlere geldikleri memleketlerine uzun süreliğine geri dönüyor ve tatilinin önemli bölümünü memleketlerinde geçiriyor. Bir bölüm ise güneydeki tatil beldelerinde bu zamanlarını geçiriyor. Her ne olursa olsun yaz ayları Türkiye'de karayollarının kullanımın en çok arttığı aylar oluyor. Tatil öncesi otomobillerinin önemli bakımlarını yaptıranlar kadar yeni otomobil alıp ya da elindeki otomobilini değiştirenler de önemli bir kesimi oluşturuyor. Bu durum da doğal olarak hem 0 km hem de ikinci el otomobil piyasasını hareketlendiriyor. Geçtiğimiz yıl yapılan ÖTV indirimleri ve kampanyalar nedeniyle, ikinci el otomobil almak da satmak da oldukça dezavantajlıydı. 2010 yılıyla artan 0 km araç fiyatları ikinci el yerine 0 km almayı düşünenleri de ikinci ele yönlendirdi. Ancak piyasada yeterli araç olmaması en büyük sorun. Tabii 0 km kadar olmasa da ikinci elde de fiyatlarda artış yaşandı. Bu gelişmeler otomobilini satmayı düşünenler için de olumlu bir zaman anlamına geliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.