otohaber_logo
Haberler
TSI ve TFSI araçlara LPG uygulanırsa performans kaybı olur mu?
Direkt enjektörlü ve benzinli motora sahip bir araç almayı düşünüyorum. Öncelikle 1.4 TSI 160 HP ya da 2.0 TFSI 200 HP motorlu otomobillere LPG sistemi uygulanırsa araçta performans kaybı olur mu?
TSI ve TFSI araçlara LPG uygulanırsa performans kaybı olur mu?

Sayın Süleyman AKYOL,


LPG dönüşümü; karbüratörlü, tek noktadan enjeksiyonlu ve çok noktadan enjeksiyonlu motorlarda sorunsuzca uygulanabiliyor. Ancak Audi ile Volkswagen (TSI ile TFSI) ve Mitsubishi (GDI) gibi markaların geliştirdiği direkt enjeksiyonlu motorlarda LPG uygulanmasında sınırlı performans ve ekonomi sağlanıyordu. Alternatif yakıt sistemleri üreticisi olan Vialle markası FSI motorlara sıvı propan enjeksiyonu (LGi - Liquid Propane Injection) üzerinde çalışmalar yaparken direkt enjeksiyonlu ve kademeli dolgulu motorlar için BRC, Zavoli ve Tartarini gibi bazı firmalarda uygulamalarına devam ediyor. Bu uygulamaların veriminin beklentileri karşılama oranı şu an için düşük seviyelerde. Çünkü bu tip motorlarda homojen dolgulu yanmanın gerçekleştiği fazlarda yani genellikle 1200 d/d ile 5000 d/d aralığındaki motor devirlerinde otogazlı yanma uygulanırken diğer devir bantlarında benzin enjeksiyonu sürdürülmektedir. Bir diğer ifadeyle heterojen dolgulu yanma fazlarında benzin enjeksiyonu devam ettirilir. Öte yandan dönüşümde konvansiyonel enjeksiyonlu motorlardaki çevrime ek olarak sistem basıncının da ölçüldüğünü vurgulamak gerekir. Genel olarak GDI, FSI, TSI ve TFSI gibi motorlara uygulanacak LPG dönüşümü şu an için hem performansta hem de ekonomiklikte beklentileri karşılamayabilir. Çünkü LPG'li kullanımda motorun sunacağı performans standart otomobillere göre düşecektir.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.