otohaber_logo
Haberler
Otomatik Honda Civic mi VW Polo mu?
Otomatik şanzımana sahip 1999 model Honda Civic ile Volkswagen Polo’yu karşılaştırır mısınız? Bu iki farklı özelliklere sahip otomobiller arasında hangisinin otomatik şanzımanı daha sağlam ve uzun ömürlü?
Otomatik Honda Civic mi VW Polo mu?



Sayın Faruk İLHAN,

Kompakt sınıfta bulunan Honda Civic ile küçük sınıftaki VW Polo değişik özelliklere sahip iki farklı model. Bu araçların kasorer tipini belirtmediğiniz için Honda Civic Sedan ve Volkswagen Polo HB'i göz önüne alacağım. Gebze Şekerpınar'da üretilen Honda Civic Sedan, uzun ömürlü ve sorunsuz motoruyla ön plana çıkarken özellikle yan rüzgarlardan etkilense de geniş iç mekanı ve şık kokpit tasarımına sahip. Ergonomik bir otomobil olan Honda Civic Sedan, karşısında Volkswagen Polo, 8 supaplı motoruyla biraz geri planda kalabilir. Ancak Polo'nun yol tutuş özellikleri, boyutlarının verdiği şehir içi pratikliğiyle avantaj sağlarken küçük iç hacmiyle Civic Sedan'ın gerisinde kalıyor. Her iki aracın da otomatik şanzımanın kullanımı oldukça yeterlidir. Ancak mesleki deneyimime bağlı olarak edindiğim birikimlerim sonucu Honda, otomatik şanzıman, motor ömrü ve teknolojileri üzerinde bir çok marka gibi 1990'ların Volkswagen'ini de geride bırakıyor. Fakat ikinci elde otomatik şanzımanlı yaşlı bir otomobil almak biraz riskli olurken bu mekanizmanın revizyon maliyeti ise 1.500 TL'yi aşabiliyor. Yapılan revizyondan sonra da yeniden problem çıkarma ihtimali var.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.