otohaber_logo
Haberler
Honda Civic HB 1.5, Peugeot 205 GTI 1.6 veya Nissan NX Coupe’den hangisi?
Ortalama 5.000 TL’lik bütçemle internetten 92 model Peugeot 205 GTI 1.6, 92 model Nissan NX Coupe 1.6, 90 model Civic HB 1.5 ve 86 model Mazda RX-7 buldum. Mazda RX-7’nin üzerinde ruhsatına işlenmemiş bir 2.3 lt’lik Ford (Granada) motoru var. Mazda RX-7’d
Honda Civic HB 1.5, Peugeot 205 GTI 1.6 veya Nissan NX Coupe’den hangisi?


Sayın Cüneyt CEBECİ,

Sorunuzda bahsi geçen araçlardan en yenisi 17 yaşında ve hepsi ekonomik ömürlerini ya tamamlamış ya da tamamlamak üzereler. İkinci el piyasasında 5.000 TL'ye kadar olan Peugeot 205 GTI 1.6'ların çoğu masraf çıkartmaya yatkın modeller. Bir performans otomobili olan 205 GTI'da yapılan değişiklikler sonucu orijinalliği bozulan otomobilde yedek parça ve servis hizmetlerinde sıkıntı yaşarsınız. Nissan NX Coupe'nin bazı mekanik ekipmanları ve kaporta parçalarını bulmakta zorlanabilirsiniz. Ayrıca bu parçaları bulsanız bile fiyatları yüksektir. NX Coupe, Amerika ve Avrupa'da farklı motor ve donanım özellikleriyle satıldığından internet üzerinden satın alacağınız ye-dek parçalar da araca uymayabilir. Honda Civic HB, ise diğer iki otomobile göre biraz daha şanslı. Modifi ye gören Civic HB'lerin dışında orijinalliğini koruyan araçlara hala da rastlıyoruz. Ancak bu otomobilinde 18 yaşında olduğunu düşünürsek yüksek bakım maliyetleri çıkartabilir. Bu 3 araç içerisinde binilecek durumda yani temiz ve orijinal bir otomobil almak istiyorsanız yaklaşık 9.000 TL'yi gözden çıkartmalısınız. Ford'un Avrupa'da üretilen modellerinde kullandığı 2.3 lt'lik V6 motor, gücünün yanında yüksek yakıt tüketimiyle de ön plana çıkıyor. Mazda'nın dışındaki 3 aracı da servise götürerek çıkartabileceği masraflar konusunda bilgi almanız gerekir.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.