otohaber_logo
Haberler
2008 model Focus 1.6 Ti-VCT benzinli aracın sıcakta ilk çalıştırma problemi!
2008 model Focus 1.6 Ti-VCT benzinli aracım özellikle yazın güneş altında kaldığında, ilk marşta çalışmıyor, ikinci, üçüncü marşlarda da çalışmıyor, ancak marşla beraber biraz gaz pedalına bastıktan sonra çalışıyor.
2008 model Focus 1.6 Ti-VCT benzinli aracın sıcakta ilk çalıştırma problemi!

Yetkili servis aracı cihaza bağladı ama kayıtlı herhangi bir arıza kodu alamadılar. Arızanın serviste ortaya çıkması ve o esnada aracın da cihaza bağlı olması gerektiğini söylüyorlar. Ne var ki şu sonbahar havasında herhangi bir sorun görmeleri mümkün değil çünkü serin havalarda hiç bir sorun yok. Ne zaman ki havalar ısınsın (Mayıs- Ağustos arası) bu sorun ortaya çıkıyor. Benzer sorunu forumlardan takip edebildiğim kadar bir kısım başka arkadaşlarda da var. Nitekim servise bıraktığımda da ben ve benzeri durumdaki diğer arkadaşların araçlarında herhangi bir anormallik bulamıyorlar. Aracı Otosan Servis Mühendisliği de inceledi. Otosan Servis Mühendisliği de bu çalışmama sorununu kabul ediyor ama bunun bir arıza olmadığını araca da zarar vermeyeceğini, muhtemelen yakıt kaynaklı olabileceğini, konunun Ford Avrupa'ya iletildiğini söylüyor. Sorun aracı aldığımdan beri var. Şu an 27.000 km'deyim, bir değişiklik yok. Araç özellikle 25 derece üzerinde gaza basmadıkça çalışmıyor. Sizce bu soruna sebep ne olabilir?
Sayın Adem CENGİZ,

Aracınızla ilgili yaşanan sorunu Ford yetkilileri ile paylaştım. Ancak tarafıma henüz bir açıklama gönderilmedi. Başka bir okurumuzun 2009 model A3 1.6 S tronic ile yaşadığı benzer bir deneyimi Audi'nin nasıl çözdüğü ile ilgili bilgileri sizinle paylaşmak isterim. "Yakıt tasarrufunu amaçlayan ve sürekli gelişen teknolojiler zaman zaman bölge, iklim ve hava koşullarına göre uyumsuzluk gösterebilmektedir. Sorun, üretici firma ile de paylaşıldı ve motor elektronik kontrol ünitesine (ECU) güncel versiyon yüklenmesi ile giderildi. Yeni versiyon ile ilk çalıştırma anında enjektörler tarafından püskürtülen yakıt miktarı arttırılarak sorun çözüldü". Umarım aracınızın sorunu biran evvel çözülür. Bizim buradaki nihai amacımız sadece sorulan sorulara cevap vermek ya da bulmak değil, sorunları sorun olmaktan çıkarmaktır.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.