otohaber_logo
Haberler
Opel Insignia 1.6 Turbo hakkında bilgi verir misiniz?
2010 model Opel Insignia 1.6 Turbo sizce nasıl bir otomobil? Bu araçtaki Flexride sisteminden kısaca bahseder misiniz? Ayrıca bu aracın performansı, fiyatı, donanımı ve rakipleri karşısındaki durumunu değerlendirmenizi istiyorum.
Opel Insignia 1.6 Turbo hakkında bilgi verir misiniz?



Sayın Mehmet ÇAKIR,

Tasarımıyla öne çıkan Opel Insignia'nın akıcı çizgilerini yan aynaları ve çift egzozu tamamlayarak bu araca sportif bir ruh katıyor. Insignia'nın kokpitindeki kumanda ve düğmelerin sayısı ilk bakışta fazla gözükse de, iç mekanda biraz vakit geçirdikten sonra kullanımına alışılıyor. Renkli ekranlı araç içi bilgisayar, ön panelde dikkatleri üzerine çekiyor. Ön panel çok tuşlu ve karmaşık olmasının yanında güzel bir bütünlük sağlanmış ve göze de hoş geliyor. Malzeme kalitesi ve işçilik oldukça başarılı. Opel'in Vectra modelinin yerini alan Insignia'nın 1.6 lt 180 HP'lik turbo beslemeli motoru litre başına 112,6 HP üretiyor. Insignia'nın 1.6 lt'lik motoru sanki 2.0 lt'lik atmosferik motorun performansından daha fazlasını sunuyor. Flex-Ride sürüş sistemi sayesinde otomobil sportif tercihlerde "Sport", konfor odaklı tercihlerde "Tour" olmak üzere iki modda kullanılabiliyor. Flex Ride sürüş sistemi hem Sport hem de Tour modunda; sürekli süspansiyon, gaz pedalı ve direksiyon kontrolü, tüm tekerleklerden çekiş sistemi ve varsa otomatik şanzımanla birlikte görevini yerine getirmektedir. Opel Insignia sportif tasarımı, ergonomik iç mekanı ve zengin donanımıyla, rakiplerine meydan okuyacak potansiyele sahip. 180 HP güç üreten 1.6 lt'lik turbo seçeneğiyle de sınıfında rakipsiz. Opel Insignia Sedan (NB) 1.6 Turbo, 58.989 TL'lik baz fiyat sunarken, VW Passat 1.4 TSI 122 HP, 48.900 TL, Skoda SuperB 1.4 TSI 125 HP Ambition 54.200 TL'dir. Dinamik sürüş karakteri ve yol tutuşu, aktif şasi sistemi, zengin donanımı, uygun fiyat etiketi, başarılı motoru ve ergonomik iç dizaynı ile puanını arttıran Insignia; küçük yan aynaları, dar bagaj ağzı, arkadaki omuz ve baş mesafesi ile bir miktar puan kaybediyor. Hem iyi bir aerodinamiğe ve donanım seviyesine hem de oldukça başarılı düşük hacimli ve yüksek performanslı 1.6 lt'lik motora sahip olan Insignia, bu özelliklerle rakiplerini geride bırakmayı başarıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.