otohaber_logo
Haberler
Hafif ticari araçların vergilendirmesi nasıl yapılıyor?
Fiat Fiorino, Fiat Doblo, Dacia Logan MCV (5 Koltuk) gibi ticari araçlar hangi vergi dilimine giriyor. Fiat Fiorino hususi olarak işletilebiliyor mu?
Hafif ticari araçların vergilendirmesi nasıl yapılıyor?

Oluyorsa vergisi ne kadar olur? Bu aracın ticari olması durumunda 0-1500 kg dilimine mi girer? Dacia Logan MCV'nin 5 koltuklu olanı satışında ticari olduğu için yüzde 10 ÖTV ödendiği için daha ucuz oluyor. Peki bu aracın ruhsatına nasıl yansıyor? Koltuklu ticari aracı hususi olarak kullanacağım. Daha fazla mı vergi öderim?

Sayın Emrah ÇOBAN,

Normalde Fiat Doblo, Fiat Fiorino ve Dacia Logan MCV 5 kişilik gibi araçlar, camlı ve koltuklu ise kamyonet olarak geçiyor. Bu araçların ÖTV'si yüzde 10, kapalı ise (cargo olarak isimlendirilenler) yüzde 4 olmakta. Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV); otomobillerde motor hacmine; kamyon, kamyonet ve çekicilerde taşıt ağırlığına; panelvan ve motorlu karavanlar da silindir hacmine (1900 cc altı ve üstü olarak); otobüs ve benzeri araçlar da yolcu taşıma kapasitesine bağlı olarak uygulanmaktadır. Her iki aracın MTV'si ise Panel Van olarak ödenmektedir.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.