otohaber_logo
Haberler
C30 1.6D DRIVe Start/Stop mu Golf 1.6 TDI DSG mi?
Volvo C30 1.6D DRIVe Start/stop ve VW Golf 1.6 TDI DSG’yi; performans, yakıt ekonomisi, kalite ve sürüş keyfini göz önüne alarak karşılaştırır mısınız? Sizce hangi araç daha avantajlı?
C30 1.6D DRIVe Start/Stop mu Golf 1.6 TDI DSG mi?



Sayın Asil Baha KARAGÜLLE,

VW Golf 1.6 TDI DSG'de görev yapan 1.6 lt'lik motor, 4400 d/d'de 105 HP güç ve 1500 ile 2500 d/d arasında 250 Nm'lik tork üretiyor. Golf 'ün 1.6 TDI motorunda 90 HP ve 105 HP güç seçeneği bulunurken DSG şanzıman ise 105 HP'de bulunuyor. Performans, yakıt tüketimi ve sürüş özellikleri konularında başarısını kanıtlayan DSG şanzıman Golf 'ün TDI motoruyla oldukça uyumlu görev yapıyor. Golf 'ün konfor odaklı süspansiyonu yeterli ama bir o kadar da yol tutuş konusunda sınıfının en iyilerinden sayılabilir. Golf ile hızlı girilen virajlarda hafif arkadan kayma eğilimi gözlemlenebiliyor. Özetle; sınıfına göre yüksek başlangıç fiyatlarına sahip olan Golf 'ün yerine aynı fiyata kompakt sınıfta çok daha zengin donanımlı dizel modeller alınabilir. Golf, hem yeni dizel motoru ile kombine edilmiş başarılı otomatik şanzımanı hem de kabul edilebilir tüketim seviyesiyle başarılı bir otomobile dönüşmüş. Start ve stop sistemine sahip olan Volvo C30 1.6D DRIVe'da, 4000 d/d'de 109 HP güç ve 1750 d/d'de 240 Nm'lik tork üreten 4 silindirli 1.6 lt'lik motor görev yapıyor. Önden çekişli ve 5 ileri manuel şanzı-manla kombine edilmiş olan araç düşük yakıt tüketimi ve emisyon oranıyla ön plana çıkıyor. C30, rakibi Golf 'e göre hem güçlü hem de yakıt ekonomisi ve daha çevreci olan başarılı motoruyla üstünlük sağlıyor. Golf ise, daha yüksek tork değeri ve daha düşük fiyat etiketiyle rakibini geride bırakmayı başarıyor. Ayrıca Golf 'te görev üstlenen dizel ünitenin DSG şanzımanı ile başarılı kombinasyonu da takdir topluyor. Golf 'ün diğer üstünlükleri arasında; daha uygun bakım onarım maliyetleri, yaygın servis ağı ve daha yüksek ikinci el değeri de var. Bir de Volvo C30 sadece 3 kapılı olarak sunulurken, Golf 5 kapılıdır.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.