otohaber_logo
Haberler
Mercedes C 180 K’nın motor gücünü nasıl arttırırım?
2009 model (W 204) kasa kodlu Mercedes-Benz C 180 Kompressor sahibiyim. 1.6 lt’lik aracımın motor gücünü yükseltmek istiyorum. Araç yeni olduğu için bir modifi ye kiti göremedim. Siz ne önerirsiniz?
Mercedes C 180 K’nın motor gücünü nasıl arttırırım?


Sayın Ali BOZDAN,

Türkiye'de 2009 yılının motor versiyonuna göre en çok satılan orta sınıf modeli olan Mercedes-Benz C 180 Kompressor'de; 5200 d/d'de 156 HP güç ve 3000 d/d'de 230 Nm tork üreten 1597 cc'lik benzinli motor görev yapıyor. Bu araç için Türkiye'de tarafıma ulaşan bir chiptuning ya da modifi ye yok. Ancak bu konuda çalışmalar var ve şu an için yapılabilecek tek uygulama "Sprint Booster" gibi görünüyor. Sizin aracınız için böyle bir uygulamaya gerek olup olmadığını size bırakıyorum. Sprint Booster nedir? 2003 model ve üzeri birçok araçta gaz teli bulunmuyor. Gaz telinin yerini motorun boğaz kelebeğine sinyal gönderen bir potansiyometre aldı. "Sprint booster" otomobilin gaz pedalı sensörü ile ECU ve boğaz kelebeği arasındaki sinyal transferini hızlandırarak aracınızın gaza daha duyarlı olmasını sağlayan bir ünitedir. Aracınızdan beklediğiniz atak hareketleri veya ilk gaz tepkilerini hızlandırır. Bu uygulama, düşük hacimli veya otomatik şanzımanlı araçlardaki alt devir hantallığını iyileştiriyor. Aynı zamanda sakin kullanımlarda bir miktar yakıt ekonomisi de sağlayabilir. Tüm araçlara 5 dakika gibi kısa bir sürede uygulanabilir. Yeterli performans ve düşük yakıt tüketimi sunan C 180 Kompressor için böyle bir uygulamaya gerek var mı değerlendirmeyi size bırakıyorum.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.