otohaber_logo
Haberler
Renault Clio Symbol neden yağ yakar?
2006 model Renault Clio Symbol 1.5 dCi (65 HP) sahibiyim. Aracımın motoru 90.000 km’de yağ yakmaya başladı. Görüştüğüm ustalar, motorun inmesi gerektiğini söylediler. Ne yapmam gerekiyor?
Renault Clio Symbol neden yağ yakar?



Sayın Ali ÜLGEN;

2006 model olan Renault Clio Symbol 1.5 dCi'nin yağ tüketimin miktarını ve süresini belirtmemişsiniz. Bu motorlar genelde 8.000 km periyodlarında yağ eksiltirler ki bu da dizel motorların zaten yapısından kaynaklanır. Motorun yağ eksiltme oranının artması acaba yakarak mı yoksa sızıntı sonucu mu oluşuyor? Bu tespit çok önemlidir. Ayrıca turbo olan motorun turbosunun da yaşlanması nedeni ile yağ takma ve eksiltme nedeni olabileceğini de dikkate almak gerek. Diğer bir yağ yakma veya eksiltme sorunu ise motor yağının uzun süredir kullanılanın farklı bir marka ile değiştirilmesidir. Marka değişmesi sonrasında devamlı kullanılmış olan yağın kimyasal yapısının oluşturduğu faydalı kurumları yeni bir markanın farklı olan kimyasallarının yakılması, eksiltme yakma nedenidir ki bu birkaç yağ değişim süresi devam edebilir. Önemli bir farklı nokta ise motorunuzun kurumlanması sonucunda 40-50.000 km'de bir yapılması gerekli olan Carbon Clean işleminin uygulanmamasıdır. Yoğun kurumlar hem turboyu bozar hem de motorun ömrünü kısaltır. Yukarıda bahsettiğim kontrollerin yapılması sonucunda daha sağlıklı karar verebilirsiniz.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.