otohaber_logo
Haberler
Klasik otomobil alınır mı?
Klasik otomobillere çok meraklıyım. Özellikle Chevrolet ve Buick modellerini çok beğeniyorum. Ancak bu araçlar için yaptığım araştırmalarda herkes yaşlı otomobillerde oluşan metal yorgunluğu nedeniyle masraflarından kurtulamazsın diyorlar. Bu konu hakkınd
Klasik otomobil alınır mı?



Sayın Cüneyt TOPÇU,

Klasik tabir edilen araçlar 25 yıl ve öncesi üretilmiş ancak klasik değer olarak kabul edilmiş araçlardır. Her eski araç klasik özelliklerinde olmayabilir. Amerikan veya diğer ülke üretimlerinden belli modeller üretim özellikleri nedeni ile klasik otomobil literatürüne girmişlerdir ve mali değerleri de oldukça yüksektir. Klasik literatürüne girmemiş bir eski model Amerikan aracını bilmeden satın alıp yenileştirme ile canlandırırsanız klasik özelliği yoksa hayal kırıklıklarına uğrayabilirsiniz. Eski model bir aracın satın alınması sonrasında tabi ki metal yorgunluğu olacaktır. Bu doğa kanunu ve bunu da değiştiremezsiniz. Aracı komple söküp yenilemek zorundasınız. Amerikan araçları için bu, nispeten ucuz ve daha kolay bir çalışmadır. Amerika'da her model araç için parça ve kaporta aksamı çok uygun fiyatlara satılmaktadır. Bu masraflara katlanabilirseniz eski bir aracı yenilemek sadece ustalığa kalır.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.