otohaber_logo
Haberler
Audi A4’un yakıt tüketimi neden yüksek?
2009 model Audi A4 1.6 (102 HP) sahibiyim. Aracımın yakıt tüketimi çok yüksek ve avukat olmam sebebiyle de gün içerisinde uzun mesafe yapmak zorunda kalıyorum.
Audi A4’un yakıt tüketimi neden yüksek?

Böyle olunca yakıt tüketimi 2 kat daha fazla artıyor. Aylık 1.000 TL'ye yakın benzin parası veriyorum. Aracım ağır olduğu için 102 HP kasayı kaldırmakta zorlanıyor. Aracımın yakıt tüketimini düşürmek ve performansını arttırmak için ne yapabilirim? Asıl önemli olan yakıt tüketimini düşürmek olduğu için yaptığım araştırmalar, chip uygulamasıyla motorun 10- 15 HP kazanmasını mantıklı düşünmeme neden oluyor. Böyle bir durumda aracımın yakıt tüketimi düşer mi? Eğer böyle bir uygulamanın yapılması gerekiyorsa bunun için servis önerebilir misiniz?

Sayın Cenk AKDOĞAN;

Sahibi olduğunuz 2009 model Audi A4 1.6 aracınızın 102 HP olan motorunun verimi, A4 gibi boş ağırlığı 1300 kg olan araç için yetersiz kalabilir. Zaten test ve fabrika verisi sonuçlarını incelerseniz bu aracın; şehirler arası yakıt tüketimi 6.1 lt/100 km, ortalama 7.1-8.5 lt/100 km ve şehir içi kullanımlarda ortalaması da 12.0 lt/100 km'dir. Sizin de günlük kullanım ortalamanız şehir içi ve çoğunlukla da yoğun trafik olduğuna göre de bu tüketim 13.0 lt/100 km'yi de aşabilir. Chip tuning ile elde edilebilen sadece 110 HP'dir ve tüketimde de bu güç artışından oluşan ekonomi de sadece uzun yol kullanımında yüzde 2 dolaylarında. Şehir içi dur kalk trafiğinde 8 HP'lik güç artışının getirisi yok denecek kadar az olduğu için beklenen tüketim ekonomisini de sağlayamaz.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.