otohaber_logo
Haberler
BMW 316i’nin fren diskleri neden çiziliyor?
2005 model BMW 316i (E46) sahibiyim. Aracımın ön fren disklerinde problem var. Aracın hızı 80 km/s’yi geçince frene basıldığında direksiyonda titreme yapıyor. Disklerin çizildiğini söyledikleri için 2 defa değiştirildi. Bir sure sonra aynı problem tekrar
BMW 316i’nin fren diskleri neden çiziliyor?



Sayın Sinan SİNANGİL;

2005 model olan BMW E46 3.16i aracınızda fren yaparken fren pedalında ve direksiyonda oluşan titreşimlerin ana nedeni disk çizilmesi değildir. Fren disklerinin üretim malzemesinin kalitesiz olması frenaj sırasında aniden ısınma ve sonrasında soğuma sonucunda çarpılmalara neden olur. Bu çarpılmalar daha çok yağışlı havalarda frenajda ısınan diskin sudan geçerken ıslanması ile daha belirgindir. Sonuç olarak ya kaliteli bilinen marka disk taktıracaksınız ya da çizildi denen disklerinizin yüzeylerini fabrikanın öngördüğü limiti aşmadan taşlatacaksınız. Isınma soğuma ve arada sıcakken de sudan geçme sonucunda çarpılan diskin çarpılma limiti dolar ve artık bir daha çarpılmaz. Bu nedenle de eğrilerek çarpılan bir diskin limitler dahilinde yüzeyleri taşlanarak düzeltilir ve bir daha da sorun yaşamazsınız.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.