otohaber_logo
Haberler
A6’nın motor gücünü nasıl arttırırım?
2006 model Audi A6 3.0 TDI sahibiyim. Bu otomobile LED’li far uygulaması yaparsam motorun elektronik tesisatına zarar verir mi? Ayrıca motora chip taktırmak istiyorum. Nerede ve ne kadara yaptırmalıyım? Bu değişiklikler sonrasında TÜVTURK’ten aracım geçeb
A6’nın motor gücünü nasıl arttırırım?


Sayın Yusuf KARA;

2006 model olan Audi A6 3.0 TDI aracınızın farlarına yapılacak LED'li uygulama öncelikle uygulanacak marka veya uygulayanın motor tesisatına zarar vermeyecek bir yöntem seçmesi ile mümkündür. Yanlış bir uygulama doğal olarak motor ve genel elektroniğe zarar verecektir. Bu nedenle de zarar verir mi vermez mi bir genelleme yanlış olur. TÜVTURK konusuna gelince orijinal olmayan hiç bir uygulama TÜVTURK'te kabul görmez. Motorunuzun gücünü arttırmak için ise işletim sistem programının geliştirilmesi kısaca farklı bir program yüklenmesi gerekmektedir. Bu işlemi ben yapıyorum. 285 HP ve 550 Nm'lik maksimum tork elde edebiliyorum. Bu uygulamanın TÜV veya yetkili hiçbir servis tarafından tespiti mümkün değildir.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.