otohaber_logo
Haberler
1998 model Renault Safrane 2.0 RXE’ye hangi lastikleri önerirsiniz?
Yaptığım çeşitli araştırmalar sonucu Pirelli P7’nin ıslak zemindeki performansı sebebiyle otomobilime uygun olduğuna karar verdim.
1998 model Renault Safrane 2.0 RXE’ye hangi lastikleri önerirsiniz?

Fakat Pirelli P7'nin otomobilimin orijinal lastik ölçülerinde (195/65 R15) üretilmediğini öğrendim. Kış lastiği veya 4 mevsim lastik kullanmayı düşünmüyorum, ama alacağım lastikleri 4 yıl 4 mevsim kullanma düşüncesindeyim. Yeniden bir lastik markası ve tipi arayışı sonucunda Pirelli P6'nın, P7'ye göre oldukça yakın bir ıslak zemin performansına sahip olduğunu duydum. Otomobil lastikleri konusunda kısıtlı bilgim olduğu için sizin tecrübelerini doğrultusunda marka ve model belirtmenizi istiyorum.

Sayın R.Cem Küçükköylü,

Otomobil için hayati önem taşıyan lastikler geniş marka ve profil yelpazesine sahip olduğu için ciddi kararsızlıklara neden olur. Her lastik, gerek test sonuçlarıyla gerekse kulanım amacı birbirlerinden farklı özelliklere sahip. Bu nedenler her lastik her araç için uygun olmayabilir. Siz hem 4 mevsim lastik tercih etmediğinizi hem de yağmur performansı iyi olan 4 mevsim kullanım amaçlı lastik arayışında olduğunuzu belirtmişsiniz. Ayrıca da 4 yıl derken kaç kilometre olduğunu da vurgulamanız gerekir. Pirelli P7 hele Cinturato orta üstü sınıflar için üretilmiş yeni nesil mükemmel bir lastiktir. Ancak aracınızın sınıfı itibarı ile bu lastiklerden size uygunu yok. P6, belli özellikleri sahip olsa da P7'nin özelliklerini taşımayacağı kesin. Öncelikle benim tavsiyem 4 mevsim özelliklerinde olan başarılı bir lastik seçmeniz ki bunların arasında size ille de bu iyidir diye bir yardımım olması da yukarıda bahsettiğim nedenlerden dolayı çok zor. Ancak Pirelli, Michelin veya Nokian gibi başarılı markalardan seçim yapmanız ve bunun da 4 mevsime uygun olması sizin yararınıza olur.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.