otohaber_logo
Haberler
İkinci el LPG'li mi yoksa 0 km dizel mi?
2006 model Opel Astra HB CDTi aracımı, değiştirmek istiyorum. Aracımın yakıt tüketiminden memnunum ancak ikinci el Honda Accord 2.0 benzinli, VW Passat 1.6 FSI veya 0 km VW polo TDI almayı düşünüyorum.
İkinci el LPG'li mi yoksa 0 km dizel mi?

İkinci el olarak satın alacağım araçlar 60.000-80.000 km civarında olacak ve ben bu araçları 200.000 km ye kadar kullanmak istiyorum. Ayrıca Honda Accord veya VW Passat alırsam LPG uygulamayı düşünüyorum sizce motora ve araca bir zararı olur mu? LPG'nin artıları ve eksileri neler? LPG fiyatlarının artması durumunda bu sistem fiyat avantajını yitirir mi? Son olarak motor aksamında ve yokuş yukarı çıkarken ne gibi dezavantajları olur.

Sayın Levent Odabaş,

2006 model olan Opel Astra'nın düşük yakıt tüketimine rağmen sorunlarla karşılaştığınız için mi yoksa özel sebeplerden dolayı mı sattığınızı bilmiyorum. Honda Accord 2.0 oldukça kaliteli, ve konforlu bir model. Ancak 2.0 lt'lik motor, sizin hedefl ediğiniz tüketim ağırlıklı tercihlerinize uygun olmasa gerek. Aynı şekilde VW Passat 1.6 FSI ise direkt püskürtme özellikli motoru ve uygulamasıyla ilk üretim yıllarında oldukça popülerdi ancak bu aracın motoru zaman içinde beklentilerden uzak kaldı. Bu iki aracın da ikinci el olarak temin edlimesi öncelikle ilk elde ne kadar sağlıklı kullanıldığının tespit edilmesi gerekir. LPG konusunda ise uygulama açısınıdan günümüzde sıralı elektronik kontrollü geniş açılı sistemler var. Bu uygulamaların çoğu da sorunsuz ancak FSI motor özellikleri açısından belli sorunlar var. İşletim ve motor yapısı açısında dirakt püskürtmeli olan bu motorların LPG uygulaması uzun zaman yapılamadı. Son olarak belli çözümler üretilmesine rağmen öncelikle aracın işletim sistemi beynine göre bazı üretimler yapılabilmesine rağmen bazı ECU'lerde bu uygulamaya imkan olmuyor. Sonuç olarak Passat 1.6 FSI LPG konusunda biraz riskli bir şeçim, ancak Honda'da sorunsuzca uygulanabilir. Sayın Okurum bilinen ve savunulan mantık aslında aracın 0 km olmasıdır. İkinci el araçlarda beklenmedik sürprizlere karşı sıfır kilometre de de belli riskler olmasına rağmen LPG li araçların belli kapalı alanlara kabul edilmemesi, sizin de vurguladığınız gibi satış fiyatının belli vadelerde ne olacağı bilnmez. LPG doğru uygulanmışsa öncelikle otomatik veya manuel şanzıman farkı olmaksızın çekiş sorunu yaşanmaz. Ancak ben yine de 0 km dizel konusunda ısrarcı olurum.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.