otohaber_logo
Haberler
Citroen C4’ün performansı düştü
Citroen C4 1.6 HDI (110 HP) sahibiyim. 2006 model olan aracım 50.000 km de. Aracımın bakımları düzenli olarak yapılmasına rağmen eskiye oranla performans düşüşü yaşıyorum.
Citroen C4’ün performansı düştü

Mesela aracımla ikinci viteste 92 km/s'ye ulaşırken bu hız 78 km/s'ye düştü. Üçüncü viteste gördüğüm hız 135 km/s iken 125 km/s'ye düştü. Bir de kalkışlarda volandan bir ses geliyor ve stop ederken inanılmaz bir titreme oluşuyor. Ayrıca kırmızı ışıkta beklerken motorun ön bölümü aracı sallıyor. Bunların nedeni neler olabilir?

Sayın Okurum,

2006 model olan Citroen C4 1.6 HDI aracınızın motorunun çekişinin düşmesi ve motorun teklemesi enjektörlerle alakalıdır. Motorun sarsıntılı çalışması teklemenin işaretidir ve olası enjektörlerden biri sorunludur veya işletim sisteminde yakıt besleme sorunu vardır. Teklemeli çalışan motorda ise silindirlerden biri güç üretemediğinden doğal olarak da motor gücü düşecek ve çekiş de olmayacak. Bilhassa kalkışlarda oluşan güç kaybından ve tekleme sallantılarından dolayı da volan da ters tepki vererek ses yapacaktır. Sonuç olarak en kısa sürede size en yakın yetkili servise başvurarak motor sorununu gidermenizi tavsiye ederim.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.