otohaber_logo
Haberler
Insignia’ya LPG taktırmak istiyorum
2009 Opel Insignia 1.6 Turbo aracımla 1 depo ile 500-600 km yol alabiliyorum. Aracın yakıt tüketimini düşürmek için LPG taktırmayı düşünüyorum. Bu konuda hem teknik olarak hem de şahsi düşünceleriniz neler?
Insignia’ya LPG taktırmak istiyorum

Aracın garantisi bozulmadan takılabilen LPG sistemi motorun ömrüne ve performansına nasıl bir etkisi oluşturur? Sizce bu montajı taktırmalı mıyım? Marka olarak Prins'i düşünüyorum. Ancak Irmscher'in Insigniaya özel LPG kiti çıkacakmış sizce bu kiti beklemeli miyim?

Sayın Ali Orhan,

2009 model olan Opel Insigna 1.6 Turbo'nın yakıt masraflarını düşürmek için uygulamayı düşündüğünüz LPG sistemi bence riskli. 1.6 lt gibi küçük sayılabilecek bir hacme sahip turbo beslemeli motorun püskürtme ve elektronik sistemine uygun henüz üretilmiş bir LPG uygulaması yok. Prins marka LPG sistemi ise sadece atmosferik motorlar için uygulanıyor. Yani turbo beslemeli motorlar için henüz geliştirilmiş bir çözüm yok. Bu da zaten sistemin internet sitesinde açıkça belirtilmiş. Irmscher'in benzer bir üretimi hakkında ise henüz bir bilgi olmadığı gibi konu bence bir söylentiden öte değil. Bir depo ile hangi şartlarda 500-600 km yol yapabildiğinizi belirtmemişsiniz. Bu kullanım şehir içi yoğun trafik şartlarında ise tüketimi normal kabul edebiliriz. Ancak şehirlerarası yollarda ise fabrika verisi olarak 6.0 lt/100 km gibi bir tüketimde yine fabrika verisi 10.6 lt/100 km olurken Kış mevsiminde ise şehir içi kullanımda bu ortalama rahatlıkla 12.0 lt/100 km'ye çıkabilir. Sonuç olarak şehir dışı kullanımında 10.0 lt/100 km ve üstü bir tüketim varsa bu bence incelenmesi ve servise bildirilmesi gerekli bir konu olmalı.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.