otohaber_logo
Haberler
Opel Combo hakkında bilgi verir misiniz?
7 ay önce Opel Combo 1.3 CDTi City Plus satın aldım? Aracım şu anda 7.500 km’de ve mümkün olduğunca 2000-3000 d/d arasında kullanıyorum. Acaba bu devir aralıkları doğru mu? Aracımın şehir içindeki yakıt tüketimi 6.3 lt/100km’nin altına hiç düşmedi. Bu tük
Opel Combo hakkında bilgi verir misiniz?
Sayın Üzeyir Şafak;

Opel Combo 1.3 CDTi'nin ortalama yakıt tüketimi 5.1 lt/100 km'dir. Bu aracın şehir içi yakıt tüketimi 6.1 lt/100 km, şehir dışı ise 4.5 lt/100 km'dir. Bu verilere göre de yakıt tüketim ortalamanız 6.3 lt/100 km olması normaldir. Çünkü yakıt tüketimi; yol şartlarında yüksek hızlarda, ağırlık ve lastik hava basınçlarının düşük olmasından olumsuz etkilenir. Aracı 4000 d/d'ye kadar kullanabileceğiniz normal kullanım şartlarında zaten 2000-3000 d/d arası kullanılması yeterli performansı sağlıyordur. Aracın piyasada rağbet görmediği konusunda sizinle aynı düşüncede değilim. Geniş model seçenekleri arasında her müşterinin belli müşteri potansiyeli var. Kampanya dönemi fiyatları göz önüne alınırsa 24.191 TL dolaylarında bir satış rakamı bu araç için oldukça avantajlı. Combo'da görev yapan 1.3 lt'lik dizel motor Fiat ve GM ortak yapımıdır ve düşük yakıt tüketimi, düşük bakım maliyetleriyle öne çıkıyor. Ayrıca da kullanım amaçlı taşıma kapasitesini aşmayan taşıma veya aile amaçlı kullanımlarda bu araçların eksi yönlerinin varlığı hakkında herhangi bir tepki de almadım.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.