otohaber_logo
Haberler
Honda Jazz’da hangi motor yağını kullanmalıyım?
Honda Jazz Fun sahibiyim. Aracım 10.000 km’de ve hangi motor yağını kullanmam gerektiğine karar veremedim. 0W-40’ın ince geleceğini düşünüyorum. 5W-40’ın ise uzun ömürlü olmayacağını düşünüyorum. Acaba hangisini kullanmalıyım?
Honda Jazz’da hangi motor yağını kullanmalıyım?
Sayın Yücel Fehmi ER,

2009 model olan Honda Jazz aracınızda kullanılması gerekli motor yağının sınıfı ve viskozitesinin seçimi sizin isteğinize bağlı bir özellik değildir. Zaten garanti kapsamında olan aracınızın motorunda kullanılması gerekli motor yağı özellikleri üretici tarafından tespit ve tavsiye edildiği için siz de bu düzeni devam ettirmek zorundasınız. Motor yağının sınıfı ve viskozitesi üretilen motorun uzun ömürlü ve maksimum performansında olması düzeneğine göre tespit edilir. Aracınızın normal hava şartları mevsim özelliklerinde olan yörelerde kullanması gerekli motor yağı ise 5W30-5W40 seçenekleri olarak tavsiye ediliyor. Motor yağı markası konusunda ise bilinen tanınmış markaların ürünleri dünya standartlarını karşılar ve güvenlidir.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.