otohaber_logo
Haberler
Okur Mektubu: SsangYong Kyron'a Powerbox isimli cihazı taktırmak istiyorum.
SsangYong Kyron 2.0 XDI 4x2’nin motor gücünü ve torkunu arttırmak için Powerbox isimli cihazı taktırmak istiyorum. Güç artışının 22 HP, torku ise 48 Nm artabilir miyim? Ayrıca yüzde yakıt tüketiminin de yüzde 10 azalacağı söyleniyor. Bu iddia edilen veril
Okur Mektubu: SsangYong Kyron'a Powerbox isimli cihazı taktırmak istiyorum.
Özbek Yavuz/E-posta

Sayın Özbek Yavuz Turbo dizel, pompa enjektörlü veya common-railli motorların işletim sistemlerine yapılan elektronik programlama ile ortalama yüzde 30'luk ek güç elde edilebiliniyor. Bu işlem ana basınç sensörünü aldatma yoluyla ek ara beyinlerle ya da elektronik işletim sistem beynindeki işletim programının geliştirilmesi ile gerçekleşir. Ara beyin uygulamalarının esas temeli motorun yakıt ana basınç sensörünün aldatılmasıyla gelişiyor ve programlama ile elde edilen güçlere yakın ek performans üretiliyor. Olması gereken ise programlama ile işletim sisteminin en ince ayrıntıları dahil olmak üzere birbiriyle paralel geliştirilmesidir. Yakıt ve turbo basınç ayarları programlanırken üst limit kısıtlamaları da bu işlemlere uygun olarak düzenleyip maksimum koruma prosedürlerini de yeniden düzenlemek gereklidir. Bu motorun olası bazı sorunlarında sistemi koruyarak kilitleyerek bir çok olumsuzluğu bertaraf eder. Sonuç olarak ara beyin uygulamaları maliyet olarak programlamadan biraz daha ucuz satılabilmektedir. Ancak ek bir ünite olduğundan araçların garanti sürelerini bozan uygulamalardır. Vaat edilen yüzde 10 yakıt tasarrufu ise biraz abartılı geliyor. Yakıt tasarrufu ancak uzun yol ve mantıklı kullanım şartlarında maksimum yüzde 5 civarındandır. Yaptığımız chip modifiyesinde ise bu motorlardan normal kullanım şartları için 166 HP maksimum güç ve 360 Nm maksimum tork elde ediyoruz.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.