otohaber_logo
Haberler
Dizel motorlu araç kullanırken nelere dikkat etmeliyim?
Onno Usta, otohaber okurunun ikinci elde almayı düşündüğü dizel aracın kullanımıyla ilgili sorusunu yanıtlıyor.
Dizel motorlu araç kullanırken nelere dikkat etmeliyim?

Dizel motorlu 2010 model Ford Focus TDCi (90 HP) satın almayı düşünüyorum. Dizel motorlu bir otomobilin kullanımıyla ilgili rölantide beklenmesi gerektiğinin yanısıra, hava ve yağ filtrelerinin de sık değiştirilmesi gerektiği söyleniyor. Dizel motorlu otomobil kullanımı hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
Ahmet Yıldırım

Sayın Ahmet Yıldırım,
Satın almayı düşündüğünüz 2010 model Ford Focus 1.6 TDCi, pek çok dizel motorlu otomobille aynı kullanım özelliklerine sahiptir. Turbonun ömrü açısından motoru stop etmeden önce 5 saniye kadar rölantide çalışması faydalıdır. Periyodik bakımlar aksatılmadan yapılmalıdır ki bu kural tüm araçlar için geçerlidir. Hava filtresini sürekli kontrol edilip herhangi bir kirlenme ve tıkanma olmadan temizlenmesi veya yenilenmesi motor ömrü açısından çok önemlidir. Mazotun Euro bazında olması ve bilinen akaryakıt istasyonlarından alınması gerekir. Ayrıca 40.000 km civarında karbon temizliği ile motorun kurumlarının temizlenmesi gerekir. Bunun yanında üreticiler her ne kadar da daha uzun periyotlar tavsiye etse de 10.000 km'de bir motor yağı ve yağ filtresi değiştirilmelidir.


Ford Focus'un İkinci El Karnesi İçin Tıklayınız...


Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.