otohaber_logo
Test Merkezi
Test: Mercedes-Benz CLC 160 K BlueEfficiency
Mercedes-Benz’in en sakin görünümlü sporcusu artık CLC modeli. C Sportcoupe’den bayrağı devralan yeni sporcuda yeni C ve E Serileri’nden esinlenmeler görülürken emekliye ayrılan W203 karoser kodlu C Serisi’nin altyapısı kullanılmaya devam ediliyor.
Test: Mercedes-Benz CLC 160 K BlueEfficiency

Yerini aldığı C Sportcoupe'nin siluetini koruyan CLC'nin dar arka camları görüş açılarını kısıtlıyor. Difüzör sportifliği arttırırken çift çıkışlı egzoz cılız duruyor.

Kaliteli iç mekan yolcuları karşılıyor. Kokpit W203 karoser kodlu C Serisi'nden tanıdık. Çift bölgeli klima manuel ayarlanabiliyor.

1.6 lt'lik kompresör destekli ünitenin ürettiği 129 HP, şanzımanın ve ağırlığın etkisiyle atak bir sürüş karakteri sergilemiyor.

Değerlendirme

Artılar: Tasarım, malzeme ve işçilik kalitesi, konfor, ses yalıtımı, direksiyon.

Eksiler: Yakıt tüketimi, fiyat, görüş açıları, dar arka koltuklar.

otohaber yorumu

Yeni ve şık bir görünüm kazanan CLC'de alışıldık Mercedes-Benz kalitesi ve konforu sunuluyor. CLC, zengin bir standart donanım listeyle geliyor. Kısıtlı olan arka görüş, iç mekanı kasvetli hale getirirken isteğe bağlı olarak alınabilen açılabilir panoramik cam tavan iç mekanın havasını değiştiriyor. Net bir direksiyon ve süspansiyon sistemiyle gelen otomobil güvenli ve hissedilebilir bir sürüş yaşatıyor. Ancak 1.6 lt'lik kompresör destekli benzinli motorun güç eksikliği hissediliyor. Yakıt tüketimi de fazla olan CLC'nin 35.023 Euro'luk başlangıç fiyatı prestij için kabul edilebilir.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.