otohaber_logo
Test Merkezi
Test: Renault Clio 1.4 100 HP
Küçük sınıf otomobiller arasında 100 HP seviyesi genellikle performansla eşanlamlıdır. Ancak 1220 kg’lık Clio’da kullanılan 1.4 lt’lik motor performanstan daha çok konfora yönelik bir karaktere sahip. Yakıt tüketimi için de dikkatli olmak gerekiyor
Test: Renault Clio 1.4 100 HP

Türkçe navigasyon sistemine sahip olan araçta, performanstan çok sürücü ve yolcuların konforuna önem verilmiş.

Yumuşak malzemelerle şekillenen konsol makyaj öncesiyle büyük bir fark oluşturmuyor. Kontrol tuşlarının tasarımı ergonomik. Opsiyonel TomTom markalı navigasyon sistemi Türkçe menüsüyle kolay bir kullanım sunuyor. Ön koltuklarda yan destekler yeterli.

1.4 lt'lik benzinli motor 5700 d/d'de 100 HP güç üretiyor. Üst devirlerde hızlanmayı seven motorda BVR opsiyonu da mevcut.

Değerlendirme

Artılar: Konfor, zengin donanım, işçilik, malzeme kalitesi.

Eksiler: Direksiyonun derinlik ayarı yok, zayıf alt devirler.

otohaber yorumu

Clio'nun sportif görüntüsüne kağıt üzerinde yakışan bir motor seçeneği olan 1.4 lt 100 HP'lik benzinli ünite yeterli bir seçenek. 5 ileri manuel şanzıman haricinde BVR adındaki otomatikleştirilmiş manuel şanzıman da alınabiliyor. Belirgin vites yolları ve yakıt ekonomisini odaklı seçilmiş vites uzunlukları Clio 1.4'ü şehir içinde konforlu kılıyor. Ancak araç sollarken gereken ara hızlanmalarda vites düşürmeniz şart. Zengin donanımı, kaliteli ve konforlu iç mekanıyla Clio, küçük sınıftaki rekabette iddiasını koruyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.