otohaber_logo
Test Merkezi
Test: Volvo XC60 T6
Volvo’nun güvenlikle özdeşleşen seçkin marka imajı yeni SUV temsilcisi XC60 ile tekrar gündemde. Metalik Bronz rengiyle bir heykeli andıran XC60, ülkemizdeki en güçlü motor seçeneğiyle sayfalarımıza güzellik katıyor
Test: Volvo XC60 T6

XC60'da standart olarak sunulan Şehirde Güvenlik Sistemi, düşük hızlarda öndeki araca çarpmak üzereyken sürücü frene basmamışsa
XC60 kendiliğinden fren yapıyor.

Yüksek bir araç olan XC60'ın özellikle virajlardaki yalpalanmaları DSTC fonksiyonu sayesinde azalıyor.Geniş olan iç mekanda kullanılan malzeme ve işçilik kalitesi üst düzey.

Sıralı 6 silindirli turbo benzinli motor sayesinde 1874 kg ağırlığındaki XC60'ın 0'dan 100 km/s'ye hıza çıkması sadece 7.5 saniye sürüyor.

Değerlendirme

Artılar: Malzeme ve işçilik kalitesi, tasarım, konfor, hızlanma, fiyat.

Eksiler: Yakıt tüketimi, genel tasarımdan farklı olan köşeli ön panjur.

otohaber yorumu

Premium Kompakt SUV rakipleri dizel motorlarla ithal edilirken, Volvo bir de turbo benzinli motoru ithal ederek fark yaratmış. Sürüş keyfi olarak eksiksiz olan araç yüksek yakıt tüketimiyle her güzelliğin bir bedeli olduğunu hatırlatıyor. 64.134 Euro'dan başlayan fiyatlarla satılan XC60 T6, dizel motorlu bazı rakiplerinden daha uygun bir fiyat sunarken, ille de benzinli bir SUV alternatifi arayanlar, 20.000 Euro farkla biraz daha büyük olan Porsche Cayenne V6'yı düşünebilirler.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.