otohaber_logo
Test Merkezi
Test: Mazda3 HB 1.6 MZR Activematic
Dinamik tasarımı sayesinde markanın yeni yüzünü çok iyi taşıyan Mazda3, sedan ve hatchback karoser seçenekleriyle satılıyor. İki karoser seçeneği arasındaki küçük fiyat farkı karşılığında hatchback ile daha etkileyici ve sportif bir tasarım sunuluyor.
Test: Mazda3 HB 1.6 MZR Activematic

Performans odaklı olmayan ancak sessiz çalışan 1.6 lt'lik benzinli motorun çekiş gücü yeterli.

Samuray kılıcıyla tasarlanmış gibi duran Mazda3 HB, kompakt sınıfın en iyi görünenlerinden. Stoplar acil frenlerde yanıp sönüyor.

Çok sayıda buton olmasına rağmen, sürücü odaklı kokpitte ergonomi sorunu bulunmuyor. İki bilgi ekranı dikkat çekici. ESP'nin Mazda'daki adı olan DSC, devre dışı bırakılabiliyor. Ön cam ve ön koltuk ısıtması dikkat çekici donanımlardan.

Değerlendirme

Artılar: Geniş ve modern iç mekan, yol tutuş, direksiyon, tasarım.

Eksiler: 4 kademeli otomatik şanzıman, yakıt tüketimi, iç mekandaki sert plastik.

otohaber yorumu

Mazda3 HB, selefine göre önemli bir yol kat etmiş. Sanki ergenliği bitirip gençliğinin en olgun yıllarını yaşadığını hissettiren Mazda3 HB,
buna rağmen daha iddialı çizgiler, daha fonksiyonel kabin ve geniş bir yaşam alanıyla yolcularını mutlu edecektir. 1.6 lt'lik benzinli motor seçeneği, 4 kademeli otomatik şanzımanla tercih edildiğinde ne performans ne de yakıt ekonomisini tam olarak karşılayamıyor.
38.640 TL'den başlayan hatchback seçeneğinde 1.483 TL'lik otomatik şanzıman farkı oldukça cazip.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.