otohaber_logo
Test Merkezi
Test: Skoda Octavia 1.4 TSI
Kararlı bir ifadeye sahip olan makyajlı Octavia, uzaktan bakıldığında bile şıklığıyla dikkat çekiyor. Makyajla birlikte gelen yeni motor seçenekleri ve rekabetçi fiyat politikasıyla makyajlı Octavia çok konuşulacak.
Test: Skoda Octavia 1.4 TSI




1.4 TSI motor Volkswagen bünyesinde bir çok modelde kullanılıyor. Kendini kanıtlayan ünite ortalama 7.2 lt/100 km'lik tüketim sağladı.6 ileri manuel şanzımanın vites geçişleri rahat. Çok kısa olmayan vites oranları yakıt ekonomisini dizginliyor. ESP 1.4 TSI'da standart.



Bagajla birlikte açılan arka cam, geniş bir yükleme alanı sağlıyor. Makyajla birlikte stoplar ve arka tamponda ufak değişiklikler yapılmış. Yeni reflektörler Skoda Superb'i andırıyor.Geniş bagaj ağzı açıldığında 580 litrelik çarpıcı bir hacim ortaya çıkıyor. Koltuklar yatırıldığında bu hacim 1620 litreye genişliyor.



Aracın konsolu şık ve derli toplu. Kullanılan malzeme kaliteli. İşçilikte, özellikle birleşme noktalarında bir sorun gözlenmiyor.Orta konsoldaki bardaklık doluyken merkezi kapı kilidine ulaşmak zor oluyor. Ön konsoldaki kapaklı eşya gözü kullanışlı. Çift bölgeli tam otomatik klima sadece Elegance donanımında var. Direksiyon üzerindeki kontrol butonları üst donanımla sunuluyor.

Artılar, eksiler

Artılar: Bagaj hacmi, şık iç mekan, TSI motor, zengin donanım seçenekleri.
Eksiler: Büyük vites topuzu, arka zeminde tümsek, eskiyen arka tasarım.

Otohaber değerlendirmesi

İkinci nesil Skoda Octavia geniş ve kullanışlı bagaj hacmi, şık iç mekanıyla makyaj öncesiyle de göz doldurmayı başarmıştı. Makyajlandıktan sonra artık daha güçlü bir yüze kavuşan otomobil, buna yakışan güçlü 1.4 TSI motor seçeneğiyle heyecan uyandırıyor. 1.4 TSI motor ve 6 ileri manuel şanzıman kombinasyonu sonucu; alt devirlerden itibaren ayağınızın altında gücün hazır olması, bunun karşılığında makul yakıt tüketimi sunması makyajlı Ocavia'nın cazibesini arttırıyor. Üstelik 1.4 TSI motor seçeneğini 38.290 TL'lik başlangıç fiyatı da cazip.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.