otohaber_logo
Test Merkezi
Test: Toyota Verso 1.6 Valvematic
Standart olarak yedi kişilik satılan yerli Verso, üçüncü nesliyle yollara çıktı. Artık daha şık ve modern gözüken araç geniş ve fonksiyonel iç mekan avantajını rekabetçi fiyat politikasıyla pekiştiriyor.
Test: Toyota Verso 1.6 Valvematic

Dinamik bir görüntü kazanan yeni Verso, 7 kişilik oturma kapasitesine sahip. Uzunluğu, eni ve dingil mesafesi selefine göre az da olsa artan aracın içerisinde geniş bir yaşam alanı sunuluyor. 1.6 lt'lik Valvematic motorda gaz kelebeği bulunmuyor. Değişken upap zamanlaması sayesinde verimli bir ünite elde edilmiş.

7 kişilik kullanımda 230 litre olan bagaj 5 koltuk açıkken 484 litre hacim sunuyor. Tüm koltuklar yatıkken hacim 1696 litreye ulaşıyor. Bagaj zemininden çıkan üçüncü sıra koltuklar küçükler için. İkinci sıra koltuklar rahatça ileri geri hareket edip geçişleri kolaylaştırıyor.


Fonksiyonel olan iç mekandaki malzeme ve işçilik başarılı düzeyde. Gösterge grubundaki vites değişim göstergesi zor okunuyor. Direksiyon üzerinden bir çok fonksiyonu yönetmek mümkün. Kumaş kaplı ön koltuklarda ısıtma fonksiyonu sunuluyor.

Artılar ve eksiler

Artılar: Zengin donanım, konfor, motor, şanzıman, fonksiyonellik, fiyat.
Eksiler: Büyük direksiyon simidi, yol bilgisayarı, daha fazla eşya gözü olabilirdi.

Otohaber yorumu

Ülkemizde üretilen Toyota Verso, Comfort, Elegant ve Premium donanım seviyelerine sahip. Elegant seviyesinden itibaren 7 kişilik oturma kapasitesini standart olarak sunan Verso, geniş ve fonksiyonel iç mekanıyla göz dolduruyor. Tek motor ve şanzıman sunan Verso, 1.6 lt'lik benzinli motoruyla makul yakıt tüketimi ve performans dengesi kuruyor. Konfor odaklı sürüş karakteri aileleri memnun edecektir. Rekabetçi başlangıç fiyatı Verso'nun cazibesini arttırıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.