otohaber_logo
Test Merkezi
Test: Toyota Auris 1.6 Valvematic
Ülkemizde üretilen, Toyota’nın kompakt hatchback modeli Auris, yeni motor ve şanzımanla donatılarak elini daha da güçlendirdi. Donanımı da zenginleşen otomobilin artan motor gücü yakıt ekonomisine de yaradı.
Test: Toyota Auris 1.6 Valvematic





Yeni motor 1.6 Valvematic motor ve 6 ileri manuel şanzıman kombinasyonu yerini aldığı motora göre başarılı performans sunuyor.



Yatık A sütunları görüş açılarını olumsuz etkiliyor. 350 litrelik bagaj hacmi kompakt sınıf standartlarını karşılıyor. Arka koltuklardaki diz ve baş mesafesi başarılı. Auris'in geniş yan camları ferah bir iç mekanın sağlıyor.




Direksiyon üzerinden müzik sistemi yönetilebiliyor. Kapı açma kolları ele iyi oturmuyor. Göstergeler sade ve okunaklı. Akıllı giriş ve çalıştırma sistemi Elegant donanımında sunuluyor. El freni tasarımı yenilikçi. Küçük eşya gözü çok kullanışlı değil. Yol bilgisayarına butonun yerinden dolayı zor ulaşılıyor.
Artılar ve eksiler

Artılar: Fren performansı, düşük yakıt tüketimi, güçlü motor.


Eksiler: İç mekanda ergonomik kusurlar, küçük kapı açma kolu.


Otohaber yorumu

Toyota Auris, yeni motor seçeneğiyle 39.600 TL'den başlayan fiyatlara sahip. Bu fiyat etiketinin rekabetçi olduğu söylenemez. Ama ekonomik tüketim ve yeterli performans sağlayan benzinli motoruyla zenginleşen standart donanım da göz önünde bulundurulmalı. Kullanım maliyetleriyle rekabet edecek kozlar kazanan otomobil, Renault Megane, Seat Leon, Volkswagen Golf, Fiat Bravo, Ford Focus ve Hyundai i30 gibi kompakt hatchback rakiplerinden daha güçlü bir atmosferik benzinli üniteye sahip.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.