otohaber_logo
Test Merkezi
Test: Toyota Yaris 1.33 Sport
Günümüzde otomobillere uygulanan makyaj operasyonları genellikle kozmetik bir-iki küçük detayı düzelterek geçiştiriliyor. İlk bakışta Toyota Yaris’e de aynı yaklaşım gösterildiğini düşünenler yeni teknolojileri öğrendiğiklerinde şaşırabilirler.
Test: Toyota Yaris 1.33 Sport





101 HP güç üreten 1.33 lt'lik benzinli motor 87 HP'lik 1.3 lt'nin yerini aldı. Start-stop sadece bu yeni motorda sunuluyor. 6 ileri manuel şanzıman belirgin vites yollarına sahip. ECO Off tuşuna basınca Start-top sistemi devre dışı kalıyor.




Geniş camlar sayesinde Yaris'te görüş problemi yaşamak söz konusu değil. 228 litrelik bagaj hacmi sınıfındaki rakiplere göre zayıf gözüküyor. Ama arka koltuklar ileri alındığında bu hacim 363 litreye çıkıyor.



Makyaj öncesiyle büyük benzerlik gösteren kullanışlı iç mekanda sert plastik kullanımı devam ediyor. Klima kontrolleri iyileştirilmiş. Direksiyon üzerindeki tuşlarla cep telefonu eşleşmesi yapılabiliyor. Kokpitin her iki köşesinde açılabilir bir bardaklık bulunuyor. Ön koltukların yan destekleri yeterli. Ferah bir alana sahip kızaklı arka koltukların sırtlık eğimi ayarlanabiliyor. Ulaşması güç olan yol bilgisayar tuşu, konsolun ortasındaki gösterge grubu içine gizlenmiş. Analog göstergeler Sport donanımına özel. Yaris'in camları Şişecam tarafından üretilmiş. İki farklı torpido gözünün
kapakları sert plastik malzeme sebebiyle ses yapabiliyorlar.
Artılar ve eksiler

Artılar: Fonksiyonel iç mekan, dengeli sürüş, motor-şanzıman uyumu.


Eksiler: Makyaj öncesiyle aynı tasarım, sert plastikten dolayı iç mekanda tıkırtılar.


otohaber yorumu

Yaris'te görev yapan 1.33 lt, 101 HP'lik motorun sunduğu makul performans, start-stop fonksiyonun da desteğiyle bu küçük Toyota'nın ekonomik bir araç olmasını sağlıyor. 30.000 TL'den başlayan Yaris, yeni 1.33 lt haricinde, 1.0 lt benzinli ve 1.4 lt'lik dizel motorları sunmaya devam ediyor. Yaris'te 6 ileri manuel veya 6 kademeli M/M şanzımanlar sunuluyor. Dengeli bir sürüş sunan Yaris, gerek yol tutuşu gerekse yakıt ekonomisiyle güvenilir bir araç olma imajını devam ettiriyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.