otohaber_logo
Test Merkezi
Test: Dacia Sandero Laureate 1.5 dCi
Hayatta karşımıza çıkan zor şartların üstesinden gelmek için bazı şeylerden fedakarlık etmemiz gerekir. Dacia Sandero’nun ekonomik tüketim değerleri sağlayan 1.5 dCi seçeneği de makul fiyat için lüks ve konforu geri planda tutmuş.
Test: Dacia Sandero Laureate 1.5 dCi

Sarsıntısız çalışan 1.5 lt'lik dizel motor 70 HP gücünde. Sandero'nun yüksek oturma pozisyonu ve geniş camların sağladığı başarılı görüş açıları rahat bir kullanıma izin veriyor.


320 litrelik bagaj hacmi başarılı. Arka koltuk sırtlıkları yatırılabiliyor. Yumuşak koltuklar rahat. Arka camlar manuel.




Ön konsolun sade tasarımı estetik. Gri kaplamalar üst donanımda sunuluyor. Radyo-CD çaların küçük tuşları alışkanlık gerektiriyor. Yol bilgisayarı silecek kolundan kontrol ediliyor. Cam açma tuşları ön konsolda yer alıyor. Far yükseklik ayarına sadece sürücü ulaşabilir. Yan aynaların ayarı el frenin önünde.

Artılar ve eksiler

Artılar: Geniş iç mekan, baz fiyat, görüş açıları, ekonomik motor.

Eksiler: Performans, ses yalıtımı, malzeme kalitesi, baz donanım.


Otohaber yorumu

Dacia Sandero'nun dizel versiyonu oldukça dikkat çekici bir fiyat etiketine sahip. İstenilen fiyat karşılığında donanım olarak fazla bir kalem sunamayan otomobil, ekonomik yakıt tüketimiyle göz dolduruyor. Çok gürültülü çalışmayan motor, aracın zayıf ses yalıtımına rağmen devirli kullanılmadığında rahatsız edici olmuyor. Yol tutuş konusunda fazla bir beklenti içine girilmediğinde Sandero tatminkar bir sürüş sunuyor. Geniş iç mekan ve bagaj sayesinde Sandero, günlük kullanımların üstesinden gelebiliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.