otohaber_logo
Test Merkezi
Test: Toyota Prius
Teknoloji geliştirme konusunda uzman otomobil üreticilerinden olan Toyota, doğa dostu Prius’u üçüncü neslinde Türkiye yollarıyla buluşturdu. Hem 1 litre benzinle 25 km yol alabilmesi, hem 89 g/km’lik düşük CO2 salınımı, hem de üretiminde kullanılan geri d
Test: Toyota Prius


Otohaber yorumu

Mevcut vergi sistemiyle ve ÖTV teşviği olmadan satılmaya başlanan Prius üçüncü nesliyle bayilerdeki yerini aldı. Prius, sessiz ve ekonomik çalışma karakteriyle birlikte düşük CO2 salınımıyla çevresine huzur aşılıyor. Yenilen hibrid sistemi sayesinde çok daha verimli olan Prius'da, gücü yüzde 22 arttırılan motorun sağladığı yakıt ekonomisiyse yüzde 9 olarak açıklanıyor. Otomobilin CO2 salınımı da yüzde 14 düşürülüp, 89 g/km değer elde edilmiş. Tüm bunların yanında Prius'un üretiminde kullanılan malzemelerin yüzde 95'ten fazlasının geri kazanılabilir olması da cazibesini arttırıyor.

Artılar

Yakıt tüketimi, elektrik motorun sessizliği, kolay anlaşılır hibrid sistem.

Eksiler

Bagaj hacim, yüksek satış fiyatı, otomatik park asistanının yetersizliği.

Baz donanım

ABS, EBD, BA, VSC+, TRC, HAC, ön, yan, perde ve sürücü diz havayastıkları, aktif ön koltuk başlıkları, otomatik klima, deri direksiyon simidi, Eco sürüş modu, yol bilgisayarı, ön cama yansıtılan bilgi ekranı, dokunmatik takip sistemi, Radyo-CD-MP3 çalar, Bluetooth, Cruise Control, akıllı giriş ve çalıştırma sistemi, bel destek ayarlı sürücü koltuğu, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, yağmur sensörü, sis farları, LED stoplar, 15 inçlik alüminyum alaşım jantlar ve jant kapakları.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.