otohaber_logo
Test Merkezi
Test: Suzuki Splash 1.2 MT
Japon üretici Suzuki’nin küçük otomobil üretmedeki başarısı otomobilseverleri kendine hayran bırakmıştır. Bu ustalığını tekrar konuşturan Suzuki, yeni modeli Splash ile küçük ama fonksiyonel bir otomobil daha ortaya çıkarttı. 28.500 TL’den başlayan Splash
Test: Suzuki Splash 1.2 MT



Baz donanım


ABS+EBD, fren destek sistemi, Immobiliser, sürücü ve yolcu havayastıkları, Isofix, kapılarda darbe emici barlar, tek parça katlanabilir arka koltuk sırtlığı, manuel ön ve arka camlar, manuel klima, emniyet kemeri uyarısı, yükseklik ayarlı hidrolik direksiyon, sis farları, 165/70 R14 lastikler ve çelik jantlar.

Artılar

Sürüş kolaylığı, fonksiyonel iç mekan, görüş açıları, tasarım.

Eksiler

Merkezi kilit ve otomatik camlar standart değil, fiyat.

otohaber yorumu

Kompakt boyutlarıyla şehir içinde avantajlı olan Splash, geniş ve fonksiyonel iç mekanıyla da yetenekli bir model izlenimi veriyor. 1.2 lt benzinli ve 1.3 lt turbo dizel motor seçeneklerine sahip otomobilde otomatik şanzımanın sadece benzinli motorla alınabilmesi bir dezavantaj. Manuel şanzımanıyla da keyif vermeyi başaran 1.2 lt'lik benzinli motor, üst devirlerde kullanıldığında yeterli çekiş gücü sunabiliyor. Ancak tüketim de hızla artabiliyor. Sınırlar zorlanmadıkça güven hissini azaltmayan Splash, 28.500 TL'lik başlangıç fiyatında sunduklarıyla satın alırken düşündürüyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.