otohaber_logo
Test Merkezi
Test: Volvo XC60 2.4 D5 AWD
Star Wars efsanesinden aldığımız “Güç seninle olsun” cümlesi Volvo XC60 2.4 D5 için de oldukça uygun bir temenni. Daha önce eleştirimizi alan 185 HP’lik 2.4 D5 artık 205 HP gücünde.
Test: Volvo XC60 2.4 D5 AWD




Baz donanım


ABS, EBA, sürücü ve ön yolcu havayastıkları, SIPS (Yan Darbe Koruma Sistemi) havayastıkları, perde havayastıkları, 6 kademeli otomatik şanzıman, AWD, Dynamic Şasi, DSTC (Dinamik Denge ve Çekiş Kontrol sistemi), RSC (Yana Yatma Denge Kontrolü), eğim sensörü, şehir güvenliği, yaklaşma aydınlatması, derinlik ve yükseklik ayarlı direksiyon simidi, elektrikli ve hafızalı sürücü koltuğu, ısıtmalı ön koltuklar, ön koltuklarda boyun zedelenmesi koruma sistemi (WHIPS), alüminyum iç kaplama, Akıllı Sürücü Bilgi Sistemi (IDIS), far yıkama sistemi, sis lambaları, uzaktan kumanda, merkezi kilit, cruise control, ısıtmalı ve elektrikli katlanabilir dış dikiz aynaları, Radyo-CD-MP3 çalar.

Artılar

Motor, tasarım, Geartonic şanzıman, ses sistemi, zengin donanım.

Eksiler

Sıradan iç aydınlatma, yüksek kullanım maliyeti.

Otohaber yorumu

Volvo XC60'ın sportif görünümü bakışları üzerine çekerken 185 HP'lik dizel motorunun eksikliği giderildi. Artık çok daha verimli bir ünite haline gelen 2.4 D5 turbo dizel motorun gücü, yeni çift turbo besleme sayesinde 185 HP'den 205 HP'ye çıktı. 400 Nm'lik maksimum tork ise artık 420 Nm'ye yükseldi. Bu sayede çok daha atak bir araç olan XC60'ın yakıt tüketimi ve satış fiyatı da motor revizyonu öncesinden daha düşük olunca ona karşı olan sempati daha fazla artıyor.



Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.