otohaber_logo
Test Merkezi
Test: Hyundai i10 1.1
Sıkışık trafik, daracık sokaklar ve park sıkıntısı... İstanbul’da otomobil sahibi olmak pek çok güçlüğü de beraberinde getiriyor. Tıpkı diğer A segmenti modelleri gibi Hyundai i10 da bu güçlüklerle daha kolay baş etmenize yardımcı olmak niyetinde.
Test: Hyundai i10 1.1
Her zaman sportif, güçlü ya da çok lüks otomobiller mi keyif vermek zorunda. Bu niteliklerin hiçbirine sahip olmayan küçücük otomobiller de bazen keyif kaynağı olabilir. Nasıl mı? Bir düşünün. Yaşadığınız şehrin en kalabalık semtindesiniz ve amacınız da otomobilinizi varmak istediğiniz en yakın noktaya park etmek. Eğer büyük bir otomobile sahipseniz işiniz zor demektir. Yeteri kadar geniş bir park yeri bulmak konusunda biraz zorlanacağınız kesin. Peki ya otomobiliniz A segmentinden bir modelse... İşte o zaman park sorununuz büyük ölçüde azalacak demektir. Diğer sürücüler park yeri bulmak için caddeleri aşındırırken siz otomobilinizi çoktan park etmiş bile olabilirsiniz. Basit bir mantıkla zamandan tasarruf edeceğiniz kesin. Bunun yanında dar alanlarda rahat hareket etme ve daha az yakıtla daha fazla kilometre yapma konusunda da siz ve A segmenti otomobiliniz daha avantajlı olacaksınız. Kısacası eğer zamanınızın tümü şehir sokaklarında geçiyorsa ve azla yetinmeyi biliyorsanız A segmenti otomobiller mobilite ihtiyacınızı pek tabi zorlanmadan karşılayacaktır. Bu gibi otomobiller metropol insanı için kesinlikle "lüzumsuz" değil, aksine tam anlamıyla bir ihtiyaç.





Baz Donanım

ABS+EBD, sürücü havayastığı, ISOFIX, immobilizer, MP3'lü radyo-CD çalar, 12V soketi, katlanabilen arka koltuklar, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, bagaj içi aydınlatma, elektrik kumandalı ön camlar, yükseklik ayarlı direksiyon simidi, elektrik destekli direksiyon sistemi, manuel klima, polen filtresi, merkezi kilit,
arka sis farı.





Artılar

Görüş açıları, rahat kullanım, uygun fiyat, kabinde baş mesafesi, yol tutuş.

Eksiler

Vasat performans, zayıf yalıtım, kabinde sert plastikler.





Otohaber Yorumu

Hyundai i10 küçük bir otomobil ancak tıpkı tüm benzerleri gibi park problemi için büyük bir çözüm. Rahat kullanılıyor, boyutlarına oranla oldukça geniş bir kabine sahip ve pek de kötü görünmüyor. Ayrıca yolda selefi Atos Prime'dan daha fazla güven vermeyi de başarıyor. A segmenti için tatmin edici bir donanım listesi sunan i10'un en önemli kozunun taşıdığı uygun fiyat etiketleri olduğu söylenebilir. Bu minik Hyundai, Kia Picanto, Peugeot 107 ve Citroen C1 gibi en dişli rakiplerinkinden daha düşük fiyat etiketlerine sahip. Hyundai i10'un, azla yetinmeyi bilenler için en uygun seçeneklerden biri olduğu söylenebilir. (2008)

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.