otohaber_logo
Test Merkezi
Otomatik Çözüm
Peugeot 208, küçük silindir hacminin kullanım maliyetlerindeki avantajını, otomatik şanzıman rahatlığıyla birleştiriyor.
Otomatik Çözüm
Tasarımıyla B sınıfının modern üyeleri arasında yer alan 208'in kokpiti de yenilikçi tasarımıyla rakiplerinden ayrılıyor. Küçük sınıf standartlarına uygun bir yaşam alanı sunulan kabinde sıklıkla sert plastik malzeme kullanılması yine sınıfı genelinde karşılaşılan bir tercih. Boyutlarıyla da kolay kullanım özellikleri sunan 208'in yoğun trafikte keyif sunması için otomatik şanzıman isteyenler de düşünülmüş. 208'in geniş motor seçenekleri arasında otomatik şanzımanla sunulan en uygun fiyatlı alternatif 1,2 lt VTi. 3 silindirli benzinli motorun 82 HP'lik gücü kağıt üstünde iyi bir potansiyel barındırıyor.
Bu hacme rağmen başarılı bir güç sunan atmosferik motor 5 ileri manuel haricinde, 5 ileri otomatikleştirilmiş manuel şanzıman seçeneğiyle de geliyor. ETG5 isimli şanzıman sürücüyü debriyaj pedalıyla uğraşmaktan kurtarırken, istenildiğinde manuel olarak da vites değişimlerine izin veriyor.
Bu özellik, sarsıntılı ve kararsız vites geçişleri yaşatan ETG5'in daha makul bir şekilde kontrol edilmesini sağlıyor. Active donanımından itibaren gelen direksiyon arkasındaki vites değiştirme kulakçıklarıyla da pratik bir vites kullanımı sunuluyor.
3 silindirli motorun ürettiği güç her ne kadar göz doldursada, manuel şanzımanlı 208 1.2'nin hızlanma performansının tatminkar olmadığını önceki testimizde belirtmiştik. ETG5 ile olan birliktelik ise kalkışlarda çok daha uzun süren hızlanma değerlerine yol açıyor.
Ortalama yakıt tüketiminde ise aradaki fark o kadar da fazla değil. 5,6 lt/100 km'lik ortalama test tüketimiyle 208 1.2 ETG5'in ekonomik tüketim değeri sağladığını söyleyebiliriz.
Yazı: Koray Kodal Fotoğraflar: Ersan Sezer

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.