otohaber_logo
Test Merkezi
Test: Honda Civic Sedan 1.6 LPG
Dizel motor seçeneği olmayan Civic Sedan makyajlı yüzüyle de müşterileri için LPG çözümü sunuyor.
Test: Honda Civic Sedan 1.6 LPG

LPG'nin korkulacak bir yakıt olmadığı, otomobillere profesyonel bir şekilde uygulanıp, düzenli bakım ve kontrolleri yaptırıldığında güvenle kullanılabildiği gerçeğini artık çoğu tüketici biliyor. Honda da makyajlı Civic Sedan'da konunun uzmanlarından BRC markasıyla yaptığı işbirliğiyle LPG opsiyonunu sunmaya devam ediyor.

Üstelik LPG'yi 6 yıl/150.000 km'lik garanti kapsamına dahil etmesi cazibesini arttırıyor. LPG'nin dizel ve benzine göre daha "ucuz" bir yakıt olması kullanım maliyetlerini epey düşürüyor. Otomobil, standart yakıtına göre LPG ile daha fazla tüketse bile, aradaki yakıt fiyat farkıyla çok ekonomik olabiliyor.

Civic Sedan otomatik 10,0 lt/100 km'lik ortalama test tüketimiyle bile ekonomik olarak adlandırılabilir. Çünkü 100 kilometreyi yaklaşık 20.75 TL'lik yakıtla geçebiliyor (LPG fiyatı 2.75 TL). Benzinli kullanımda ise 8.5 lt/100 km'lik ortalama tüketime göre 100 kilometre maliyeti yaklaşık 42.0 TL'ye geliyor (95 oktan fiyatı 4.98 TL).

Ekonomik yakıt maliyeti sağlayabilen Civic Sedan'ın performansı merak konusu olduğunda, test verilerinde LPG'li veya benzinli kullanımdaki hızlanma farkının kayda değer olmadığını söyleyebiliriz. Önden çekişli Civic Sedan'ın atmosferik motorunun gücünü aktarma görevi geleneksel tork konvertörlü 5 ileri otomatiğin. Şanzımanın sakin yapısı da hızlanma isteğini değil, ekonomiyi destekliyor.

Yazı: Koray Kodal

Fotoğraflar: Ersan Sezer

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.