otohaber_logo
Haberler
Aygaz Türkiye'ye Otogaz'ı Anlatıyor
Aygaz Türkiye'ye Otogaz'ı Anlatıyor
Türkiye'de en çok tercih edilen LPG markası Aygaz, tüketicileri otogaz kullanımı konusunda bilinçlendirmek amacıyla Türkiye genelinde "Otogaz Bilinçlendirme Kampanyası" başlatıyor. Kampanya kapsamında, otogaz kullanan araç sürücülerinin yüzde 30 yakıt tasarrufu sağladığına dikkat çekecek olan Aygaz, araç başına yıllık kazancın 1.000 lirayı aştığını vurgulayacak.

Kampanyada, otogaz kullanımıyla ülke genelinde elde edilen tasarruf tutarının ise 3,5 milyar lira olduğu belirtilecek. LPG ürünü olan otogazın çevreci bir yakıt olduğunun da altı çizilecek olan kampanyada Türkiye'de 2012 yılında çevreye salınan karbondioksit oranının yaklaşık 1 milyon ton azaldığı ifade edilecek. Kampanya sırasında LPG'li araçların güvenli ve tasarruflu bir alternatif sunduğu belirtilerek dünyadaki pek çok ülkenin LPG'li araçları kapalı otoparklara rahatlıkla alındığına dikkat çekilecek.

Yeni nesil dönüşüm sistemleri, dönüşüm uygulamaları, yetkili dönüşüm merkezlerinin yaygınlaşması ve araç üreticisinin garantisinde sıfır kilometre otogazlı araçlar, otogazı muadil yakıt türlerine karşı iyi bir alternatif haline getiriyor. Otogaz, muadil yakıtlarla işleyen araçlar kadar performanslı olmasının yanı sıra, aynı zamanda en az bu yakıtlar kadar güvenli olmasıyla da dikkat çekiyor.

Dünyada her geçen gün tüketimi artan otogazın Türkiye'deki pazarı da büyüyor. Otogaz bugün Türkiye'de 10 binek araçtan 4'ünün tercihi... Taksilerin Türkiye'nin otogazlı araç parkındaki payı yaklaşık % 7,5'e karşılık gelirken, otogaz kullanıcılarının %92,5'ini özel araçlar oluşturuyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.