otohaber_logo
Haberler
Turbo Beslemeli Motora Sahip Araçlara LPG Uygulanır Mı?
Turbo Beslemeli Motora Sahip Araçlara LPG Uygulanır Mı?
Volvo, Mercedes-Benz ve Audi gibi üst sınıf markaların aşırı beslemeli motorlara sahip modellerinde LPG uygulandığını görüyoruz. Bundan yola çıkarak ben de ikinci elde bu markaların aşırı beslemeli modellerinden birini satın almak istiyorum. Aşırı beslemeli benzinli motora sahip bu araçlara yapılan LPG uygulamasının avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Nureddin Çolak/E-posta

Sayın Nureddin Çolak
Aşırıbeslemeli araçlarda LPG montajı başarıyla ve sorunsuz uygulanabiliyor. LPG'nin oktan sayısının benzine göre daha yüksek olması da bu başarıyı pekiştiriyor. Ancak öncelikle uygulanacak marka konusunda karar vermek gerekir. LPG yağlama konusunda başarısız olduğu için öncelikle motor yağının bilinçlice seçilmesi ve supapların da yağlama özelliğine sahip olması gerekir. Yani ek donanımı ve özel püskürtme enjektörlü olan Prins markası tercih edilebilir. Ancak bir çok yeni modelin işletim sistemleri ile uyumluluğun varlığı da araştırılmalı. Bazı markaların işletim sistemine LPG uygulanamadığını da unutmayın.


Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.