otohaber_logo
Haberler
2006 Model LPG'li Skoda Octavia'ya Hangi Motor Yağını Önerirsiniz ?
2006 Model LPG'li Skoda Octavia'ya Hangi Motor Yağını Önerirsiniz ?
Türkiye'de ki en doğru cevabı sizden alacağım için size yazıyorum. 2006 model 1.6 MPI Skoda Octavia Elegance aracım var. Aracım LPG'li ve çok memnunum. Aracımda Castrol Edge 5-40 yağ kullanıyorum. Bir sakıncası olur mu ? Ne gibi yararları vardır ? Servis 10-40 Magnetic öneriyordu ilk zamanlar. Ama baktım şimdi TSi motorlara bundan koyuyorlar. Ayrıca Çek Cumhuriyeti'nde üretilen auto gas'lı olarak tabir edilen MPI Octavia'ların teknik verilerine baktığımda, fabrika montajlı olmasına rağmen skoda.de sitesinde ki verilerde son hızda 3 km torkda 4 HP'de de 4 kayıp olduğu yazıyor. eğer böyleyse burada yapılan montajda daha fazla kayıp olur mu? Son olarak aracıma yazılım arttırdım, 10-12 HP farkeder dediler, gerçekten gaz yemesi ve hızlanması farketti. Bunun ne gibi zararları olur? Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Bülent Çakır
Sayın Bülent Çakır,
2006 model olan LPG li Skoda Octavia aracınızın motoru için önerilen motor yağı özelliğ 10W40 olarak tavsiye ediliyor. Bu tavsiye normal hava şartları olan iklimlier için geçerli ayrıca yine alternatif olarka da 15w40 kullanılabileceği de vurgulanıyor. Mevsim ilkbahar ve yaz kapımızda yani sıcak havalar bekleniyor. Bu havalarda da kullanılşması gerekli olan en emin yağ ise yine 10veya 15w40 olmalı. Malum yaz aylarında havanın da sıcaklığıyla orantılı motor yağları daha çok incelir ve 5w olan bir yağın da daha ne kadar inceleceği malum. Castrol Magnetec maalesef VW ve BMW grubu araçlarda nedense yağ karterinde çamurlaşma ve birikinti yapıyor ve bu nedenle de bazı istenmeyen sorunlar da yaşanıyor. Bu nedenle de Magnetec dışında herhangi bir marka yağ kullanabilirsiniz. LPG uygulamalarında motor gücü en iyi ihtimalle Benzin kullanımı ile aynı olabilir. Emin ve kontrollü bir uygulamada ise motor gücünde ufak tefek kayıplar da söz konusudur ancak LPG de zaten tasarruf için tercih edilmiyor mu? Hem tasarruf hem de performans birbirlerine zıt anlamlı kavramlar. İşletim sistemine yapılacak ek özel bir programlama ile motor gücü artacaktır ancak artış paralelinde de tasarruftan da bazı tavizler olmak zorunda. Bunun dışında yapılan performans çalışmasına uygun LPG karışım ayarları da düzenlenirse motora hiç bir zararı olmayacaktır.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.